У Миколаєві відбулося спортивне свято для дітей з особливостями розвитку «Так, я можу!»

У четвер, 23 вересня, у СК «Надія» відбулося регіональне свято «Так, я можу!», яке спрямоване на підтримку дітей з інвалідністю та особливостями ментального розвитку шляхом залучення їх до спорту.

Свято спорту відбулося завдяки міжнародному благодійному фонду Parimatch Foundation та за участі ГО «Усмішка дитини», Миколаївського фізкультурно-оздоровчого клубу інвалідів «Вікторія», футбольного клубу Victory, жіночого футбольного клубу «Ніка». Також підтримали фестиваль управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, Асоціація футболу Миколаївської області, Миколаївська дитячо-юнацька спортивна школа для осіб з інвалідністю, Миколаївський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та Миколаївський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

На початку заходу до присутніх з вітальним словом звернулися заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін та начальниця управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради Ірина Бондаренко.

У фестивалі взяли участь діти, які навчаються у Миколаївській ЗОШ-інтернаті І-ІІІ ступенів №3, комунальному закладі Миколаївська спеціальна школа №3, комунальному закладі Миколаївська спеціальна школа №2 та діти з МТЦ соціального обслуговування Центрального району.

На учасників свята очікувала насичена спортивна програма, у якій кожен міг спробувати себе у футболі, фехтуванні та легкій атлетиці. Але перед тим, як приступити до заходів, організатори не забули і про веселу розминку.

На кожній локації діти взяли участь у майстер-класах та спробували свої сили у різних видах спорту. Зокрема у футболі учасники під дбайливими настановами гравчинь ЖФК «Ніка» та їх тренерки Яни Манчик тренувались у веденні м’яча між фішками, влучності ударів, набиванні м’яча та просто отримували задоволення від гри.

Після завершення тренувань жоден учасник заходу не залишився без подарунку: кожен отримав пам’ятну медаль, грамоту, браслет, кульку та солодкий пряник.

Фоторепортаж з заходу: