«Казанка» та «Укр-Нива» розійшлися бойовою нічиєю у передостанньому турі Першої ліги обласного чемпіонату

Чемпіонат Миколаївської області виходить на фінішну пряму. У цю суботу, 26 червня, матчем Першої ліги «Казанка» — «Укр-Нива» розпочався передостанній тур змагань.

«Казанка» – «Укр-Нива» (Березанський р-н) 2:2 (2:2)

Арбітри: Є. Єремєєв, М, Коломієць, І. Голіяк. Спостерігач арбітражу: М. Герасименко (усі – Миколаїв).

Голи: Щербаков (22), Рибак (25) – Бачур (3), Корольов (17).

Попередження: Степанов (10), Стингач (30), Гордієнко (80) – Корольов (14), Бачур (82), Мариненко (87), Ташкінов (88).

Вилучення: Безпальок (34) – «Укр-Нива».

Матч був надважливий для обох суперників, адже у турнірній таблиці Першої ліги команди дуже щільно розташовані і ціна поразки в останніх турах може бути завелика.    

Тому гра видалася не проста для обох команд. Усі головні події відбулися у першому таймі. Спочатку швидким голом відзначилася «Укр-Нива». Гол забив на 3 хвилині Бачур. А на 17-ій Корольов подвоїв рахунок. Але вже на 22 хвилині Щербаков скоротив відставання. А за 3 хвилини Рибак зрівняв рахунок. На 34 хвилині «Укр-Нива» залишилась у меншості: за позбавлення суперника гольової можливості з поля пішов Безпальок. Враховуючи неймовірну спеку, залишитися без гравця на більшу частину гри – велика втрата для «Укр-Ниви». Втім команда суттєво не поступалася супернику. У другому таймі «Укр-Нива», прагнучи здобути перемогу, йшла в атаку, але «Казанка» діяла на контрнаступах і мала більше моментів, втім реалізувати їх команда не змогла. Матч так і закінчився нічийним результатом 2:2.

Враховуючі легку технічну перемогу AgriGrein, «Укр-Нива» вперше за більшу частину чемпіонату поступилася першою сходинкою у турнірній таблиці. І тепер доля головного трофею Першої ліги визначиться у матчі заключного туру чемпіонату.          

«Не фартить нам вже дві гри поспіль: моменти є, а голів не вистачає. Півтора тайми ми грали вдесятьох, але хлопці молодці, виклалися так, що цього не помітно було. Ще спека дуже вплинула на гру. Хотілося б, щоб організатори самі реагували на час проведення ігор, бо це здоров’я гравців. На останній тур будемо налаштовуватися та грати на перемогу, іншого вибору у нас немає», — прокоментував гру президент ФК «Укр-Нива» Ігор Чапчай.

«Дуже важкий і одночасно видовищний матч був. Порівняно з попередньою зустріччю у цій грі був футбол. Обидві команди достойні одна одної та заслуговували на перемогу. Гра проходила на рівних. Було вилучення у суперника, але незрозуміло кому воно пішло на користь. У нас був важкий збір, гравці під’їжджали вже на самий матч, без розминки виходили, було у нас лише дві заміни, ще і спека. Тому ми не одразу увійшли в гру та пропустили два швидких необов’язкових голи. Але я вдячний хлопцям, що вони швидко вирівняли гру та зрівняли результат. У другому таймі у нас було багато моментів: «Укр-Ниві» потрібна була перемога і вони бігли вперед, а ми працювали на контратаках. Після гри я всіх привітав, тому що по характеру цей матч був достойний перемоги. Також ми будемо налаштовуватись і на заключну гру чемпіонату. І хоча вона для нас особливого значення не має, ми будемо боротися.

Я дуже пишаюся тим, що у цьому чемпіонаті у нас вдома не було жодної поразки. Десь нам не вистачило стабільності, але ми не професійний клуб, якісь претензії висувати не можемо. У нас особливих задач не було, ми хотіли повернути вболівальників на стадіон і казанківський футбол на передові позиції, тому ми задоволені. Я всім вдячний: і суддям, і вболівальникам за цей матч. Вдячний нашим спонсорам, представникам влади, які підтримали нас та дали можливість грати», — підсумував тренер ФК «Казанка» Роман Левицький.