Переможцем Чемпіонату України на Кубок Героїв АТО стала команда з Вінницької області

У середу, 14 жовтня, у День захисника України на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбувся Фінал Чемпіонату України на Кубок Героїв АТО.

За головний трофей 6-го сезону футбольного чемпіонату у фіналі змагалися команди Донецького обласного  військового комісаріату  «ДонОВК ЗСУ» з міста Маріуполь та 8-го полку оперативного призначення Національної гвардії України «Ягуар НГУ» з м. Калинівка, Вінницької області. У вирішальному матчі з рахунком 2:4 перемогли нацгвардійці. Третє місце турніру посіла команда «Волинь АТО».

Заступник міністра у справах ветеранів  Ігор Безкаравайний привітав гравців із завершенням Чемпіонату  та  вручив подяки Міністерства у справах ветеранів України.

«Хочу привітати і  подякувати не лише командам сьогоднішнього переможного матчу, а й усім учасникам – ви також перемогли тим, що знайшли сили долучитися до гри, задаєте тон для всіх українців і демонструєте успішний приклад реабілітації через спорт. Кубок Героїв АТО –  один з перших спортивно-реабілітаційних ветеранських заходів, які внесені до  єдиного календаря фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2020 рік. І сьогодні ми працюємо над тим, щоб таких заходів було більше і вони розширювалися до всеукраїнських масштабів», – сказав Ігор Безкаравайний.    

Головний трофей сезону – перехідний Кубок Героїв АТО – відсьогодні перейшов від минулорічного чемпіона Всеукраїнської Футбольної Ліги учасників АТО команди SB Team Служби безпеки України у володіння переможця – «Ягуар НГУ».

За словами капітана команди Віталія Ніколайчука, «Ягуар НГУ» два роки поспіль виходив у фінал, але щоразу команда завойовувала лише «срібло».

Всеукраїнська Футбольна Ліга учасників АТО – постійно діюча з 2015 року та найбільш масштабна в Україні програма психологічної і спортивно-оздоровчої реабілітації ветеранів, що складається із шести регіональних дивізіонів. Участь у матчах Ліги беруть лише учасники бойових дій. Постійним організатором та засновником Чемпіонату України з 2015 року є Федерація Футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці-Разом!».

Відкриття групового етапу цьогорічного 6-го сезону Чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО відбулось 13 червня. За цей час у сорока двох містах України пройшло більш ніж 750 матчів, до яких залучалися близько 3000 захисників України.

У фінальній частині турніру зустрілися 24 команди (по чотири кращих з шести дивізіонів) з 96 учасників групового етапу, серед яких дві команди з Миколаївщини: «Вікторія» НГУ та «Вознесенськ АТО» НГУ+ЗСУ.

За інформацією з сайту Міністерства у справах ветеранів України