У Миколаєві відбувся захід «Spirit of Soccer»

⚠️На часі дуже тяжка та глибока тема війни та мінної безпеки. Саме тому, на початку весни у Миколаєві було організовано черговий захід для молодого покоління щодо ризику використання вибухонебезпечних предметів.

⚽️Чотири спеціалізовані тренери, які працюють за програмою «Дух футболу» (Вадим Радіола, Яна Манчик, Олексій Тищенко і Олександр Олійник) провели заняття з елементами EORE для понад 60 дітей Миколаївщини.

Завдяки тренуванням фестивалю «Spirit of Soccer» молодь навчається правильно реагувати на можливі небезпеки, комунікувати між собою та дорослими. Найголовніша мета заходу — донесення важливої інформації для дітей про правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

4 головних правила мінної безпеки: «Не підходь», «Не торкайся», «Доповідай», «Комунікуй». Саме ці правила допомагають врятувати життя.

Сидячи за партами і просто слухаючи лекції, діти не будуть чітко сприймати важливу інформацію. Аналізуючи це, організатори проекту вирішили втілити мету в спорт — важливий та необхідний інструмент для того, аби ознайомити дітей і молодь із правилами мінної безпеки. Таким чином, тренери знайшли підхід до ситуації, та показали базові навички через футбольні уроки та спортивні ігри. Завдяки такій програмі можна безпечно та цікаво навчити дітей азам поведінки у воєнний час.

Проект реалізується в Україні Асоціацією аматорського футболу України спільно з міжнародною організацією Spirit of Soccег та за підтримки Державного департаменту США та є однією з програм, спрямованих на зменшення можливих наслідків небезпечного та незаконно розповсюдженого застосування військової зброї в цивільному середовищі.