У Миколаєві відбувся дитячий турнір з футболу «Херсон нескорений»

Асоціація футболу Миколаївської області підтримала ідею наших друзів з Асоціації Футболу Миколаєва, які виступили ініціаторами даного турніру, який продовжив серію футбольних івентів для дітей у нашому місті.

У змаганнях взяли участь вісім команд. Однією з них стала жіноча команда херсонського Кристалу, яка отримала спеціальний приз – м’яч з автографами футболістів мадридського Реалу.

За словами першого заступника голови АФМО Олександра Балакіна, кожен юний футболіст — неповторна особистість, тому саме у таких івентах можна проявити себе.
«Далеко не перший турнір — і я впевнений, що він не останній. І кожного разу я задоволений тим, наскільки наші діти талановиті. Їх жага до перемоги зберігається до фінального свистка. Херсон — це наші побратими, які пережили складну окупацію. Ми ж, зі свого боку, за дорученням народного депутата України, голови АФМО Олександра Пасічного, робимо усе задля допомоги нашим херсонським колегам: це проведення різноманітних турнірів та заходів і обмін досвідом між тренерами.

Серед учасників змагань були традиційні виступи миколаївських команд (СДЮСШОР Миколаїв та ФШ Лідер), а також юні футболісти дитячої футбольної школи з Пересадівки.

Керівник команди, засновник клубу Іван Кулин стверджує: проведення навіть невеликих змагань суттєво мотивує дітей до занять спортом.
«Кожне тренування, кожен удар по м’ячу – це вже радість для дітей. Ми вчимо їх бути організованими та діяти злагоджено. Це – велика і серйозна робота на перспективу».

Традиційно, кожен учасник змагань отримав солодкі призи, а переможці – кубок та золоті нагороди.

Секретар міської ради та президент АФМ Дмитро Фалько підкреслив, що проведення аналогічних заходів має стати однією з візитних карток футболу у Миколаєві.
«Ми надаємо дітям можливість відчути себе лідерами, сильними та витривалими спортсменами. У кожного з них є шанс стати найкращим не тільки у місті, але в країні. Наше ж подальше завдання – не зупинятись у покращенні рівня змагань та рівня команд. Для цього ми робимо усе можливе, як зі сторони Асоціації, так і зі сторони міської влади».

За словами голови АФМ Олександра Мунча, подальші заходи будуть не менш видовищними.
«Вісім команд зійшлись у гарячих протистояннях. Завдяки допомозі директора КУ «ЦМС» Володимира Коссе, ми отримали футбольний майданчик, де впродовж декількох годин лунали заклики до футбольних звитяг. Допомогли у проведенні івенту також наші футбольні меценати, Артем Кокуль і Іван Стаднік, традиційно високий рівень арбітражу забезпечив Сергій Возняк. Був присутній народний депутат з міста Херсон Павло Павліш, який запевнив тренерів дитячих шкіл про всебічну підтримку з боку влади. Але найцінніше – це емоції, які пережили діти за час змагань. А посмішки та радісний сміх дітей робить нас щасливими».

Дякуємо ЗСУ за можливість працювати на розвиток футболу. Слава і честь українській армії! Слава Україні!

Медіацентр АФМО/АФМ (Євген Фішман, Олександр Олійник).