Юрій Клименко: «Дівчата відпрацювали на всі сто відсотків. Велика їм подяка за те, що вони зробили для України»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко підбив підсумки виступу команди на III Європейських іграх. 

Жіноча збірна України з пляжного футболу виборола срібло III Європейських ігор у польському Тарнові. На груповому етапі наша команда посіла друге місце у групі В, перегравши Італію (2:1) і програвши Іспанії (4:6). У півфінальному матчі синьо-жовті здолали Португалію (3:1). а у фіналі в запеклій боротьбі поступилися Іспанії — першій команді світового рейтингу BSWW (2:2, 3:5 — по пенальті).

Виступ жіночої збірної України та організацію турніру прокоментував наставник нашої команди Юрій Клименко.

«У нас залишилися найкращі враження від організації змагань у Польщі. Єдине питання було щодо логістики — щоб дістатися від Кракова до Тарнова, щодня витрачали по три години. Але ж таким чином до місця проведення матчів їздили всі команди, тож претензій у нас немає.

В олімпійському ж селищі все було просто чудово — умови проживання, харчування. Усі збірні жили поруч у гарній атмосфері, обмінювалися сувенірами на кшталт олімпійських значків. Ми грали на чудовому стадіоні, ось тільки подекуди заважали дощі й (іноді) неякісне суддівство, яке залишило трохи негативного осаду. Дуже важко було грати проти гідних суперників та ще й проти арбітрів. Але нехай це залишиться на їхній совісті.

Щодо самого виступу — дівчата відпрацювали на всі сто відсотків. Велика їм подяка за те, що вони зробили для України! У кожній зустрічі налаштування та віддача були максимальними, тренерські вказівки виконувалися повною мірою. Винятком став тільки стартовий матч з іспанками. У ньому було допущено кілька помилок в обороні, а в атаці підвела реалізація гольових моментів. Ми зробили аналіз наших дій у тому поєдинку й у наступних іграх виглядали досить пристойно.

Найбільше розчарування було у фіналі, коли іспанки зрівняли рахунок за 40 секунд до фінального свистка. Цей гол у наші ворота… Там же всі бачили, що була гра рукою. Ми апелювали до судді за столиком, він заявив, що помітив порушення, але нічого зробити не може. Системи VAR, на жаль, на наших змаганнях немає, і це було рішення суддів на лінії.

Звичайно, дуже прикро пропускати за 40 секунд до кінця основного часу й за 40 секунд до завершення додаткового. Перший гол — там і воротар могла краще зіграти на виході, а другий — це вже майстерне виконання голкіпера й капітана збірної Іспанії, яка спрямувала м’яч головою в дев’ятку.

Дівчата сприйняли такий перебіг подій у цілому нормально, хоч трохи й згасли після додаткового часу. Утім, тренерський штаб їх налаштовував, що поєдинок не програно, треба готуватися до серії пенальті. На жаль, у ній Фортуна була не на нашому боці…

Дуже напружений був матч — з урахуванням ще й того, що точилася боротьба між нами та Іспанією в загальному медальному заліку III Європейських ігор. Але дівчата впоралися із цим психологічним навантаженням і гідно билися з іменитим суперником. У третьому таймі ігрова перевага була вже за нами. Трохи не поталанило, але це був фінал, за який дійсно не соромно. Нічого — головне, що є потенціал, і з кожним таким турніром ми стаємо сильнішими», — сказав Юрій Клименко.

Крім того, керманич збірної України розповів про подальші плани нашої команди: «Зараз у нас будуть два тижні відпочинку. Потім зберемося — я сподіваюся, у повному складі — на навчально-тренувальний збір у Києві орієнтовно 20 липня. Потім буде 10 днів підготовки, і 30-го вирушаємо на Балі на II Всесвітні пляжні ігри».

Нагадаємо, II Всесвітні пляжні ігри, в яких візьме участь і жіноча збірна України з пляжного футболу, проходитимуть із 5-го до 12 серпня на індонезійському острові Балі.

Інформація з офіційного сайту УАФ