Україна на останніх хвилинах обіграла Румунію й вдруге очолила групу молодіжного Євро-2023 з футболу

Україна перемогла Румунію в другому турі молодіжного Євро-2023 з футболу. Матч у Бухаресті закінчився за рахунку 1:0.

Команда Руслана Ротаня підходила до зустрічі після перемоги над Хорватією (2:0). Натомість румуни закінчували перший тур на останній сходинці в групі, зазнавши розгромної поразки від Іспанії (0:3).

За умови, що Іспанія не поступиться хорватам в другому матчі 24 червня, Україна могла гарантувати собі достроковий вихід до чвертьфіналу.

Як пройшов матч

Вже на стартових хвилинах Румунія мала нагоду відкривати рахунок. Але Луїс Мунтяну з небезпечної позиції у штрафному пробив повз ворота.

За хвилину Мунтяну знову опинився на ударній позиції. М’яч після його удар з центру карної зони зафіксував Анатолій Трубін.

Україна створила свої шанси біля воріт суперника після 10 хвилин гри. Ударів завдавали Олексій Кащук та Дмитро Криськів — в обох епізодах на місці був голкіпер.

Темп гри впав перед закінченням першого тайму, який «синьо-жовті» завершили з відчутною різницею у володінні м’ячем — 65 відсотків на користь України. Буквально перед перервою Трубін виконав ще один видовищний сейв, перервівши м’яча на кутовий.

В другій 45-хвилинці українці продовжували створювати небезпеку біля воріт Румунії. Після години ігрового часу з’явився на полі Владислав Ванат, який у червні провів три матчі за національну збірну.

Виникали моменти і в господарів стадіону «Стяуа». Півзахисник Драгуш Албу міг ставати «джокером» румунів, але пробив повз ворота на 62-й хвилині.

Вирішальний епізод у матчі стався на 89-й хвилині, коли після проходу Максима Брагару м’яч у власні ворота зрізав Віктор Дікан. Підсумок матчу — перемога України 1:0!

Євро-2023. 2-й тур

Румунія — Україна 0:1

Гол: Дікан, 89 (а/г)

Україна з шістьма очками вийшла на перше місце в таблиці квартету В. Іспанія гратиме з Хорватією в другому матчі ігрового дня о 21:45 за київським часом.

Турнірна таблиця

  1. Україна — 6 очок (2 матчі), 3:0 (різниця голів)
  2. Іспанія — 3 (1), 3:0
  3. Хорватія — 0 (1), 0:2
  4. Румунія — 0 (2), 0:4

Інформація з сайту Суспільне:Спорт