У Будинку футболу відбулася нарада щодо відновлення чемпіонату України

У Києві в Будинку футболу відбулася робоча нарада за участю керівництва УАФ, представників Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, ДСНС, Української Прем’єр-ліги та Професіональної футбольної ліги. Головна тема зустрічі — безпека підготовки й проведення матчів із відновленням футбольних змагань в Україні.

Фото Павла Кубанова

Як розповів під час наради президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, планується, що змагання буде відновлено до Дня Державного прапора України й Дня Незалежності України за умов суворого дотримання всіх заходів безпеки й під повним контролем військових, правоохоронців, Мінмолодьспорту та місцевої влади.

«Проведення футбольних змагань під час війни — це не тільки про спорт. Це про демонстрацію безстрашності нашого народу, незламності духу й прагнення до неминучої перемоги у війні за незалежність із російськими окупантами. Це унікальна у світовій історії ініціатива — футбол проти війни в умовах війни, футбол заради миру! Упевнений, що саме футбол дасть додаткову енергію й підсилюватиме віру суспільства в остаточний успіх ЗСУ на всіх фронтах і повне звільнення України. Відновлення футболу стане одним з елементів цієї перемоги», — зазначив Андрій Павелко.

Учасники зустрічі обговорили різні безпекові аспекти відновлення чемпіонату України, заслухали інформацію щодо вимог до регіонів і стадіонів, на яких планується проведення поєдинків, і домовилися координувати зусилля в межах підготовки документу, що регламентуватиме підготовку й проведення матчів. У перспективі цей документ може стати в пригоді для регулювання проведення змагань з інших видів спорту.

Інформація з офіційного сайту УАФ