Manchester City's Oleksandr Zinchenko celebrates with manager Pep Guardiola after the Carabao Cup Semi-Final match at Old Trafford, Manchester. (Photo by Peter Powell/PA Images via Getty Images)

«Змогли належним чином попрощатися». Гвардіола підтвердив трансфер Зінченка з «Ман Сіті»

Найближчим часом українець має закінчити перехід у лондонський клуб.

Український півзахисник Олександр Зінченко залишає «Манчестер Сіті». Інформацію щодо його майбутнього трансферу підтвердив головний тренер «Містян» Пеп Гвардіола.

Зінченко виступав за «Ман Сіті» упродовж п’яти сезонів. Однак у липні провідні британські ЗМІ повідомили, що український футболіст має залишити чемпіонів Англії: перемовини щодо його трансферу вів «Арсенал».

У вівторок, 19 липня, стало відомо, що Зінченко залишив тренувальний табір «Манчестер Сіті». А наступного дня Пеп Гвардіола підтвердив, що півзахисник збірної України залишає клуб.

«Зінченко, як і Габріел [Жезус] та Рахім [Стерлінг], вплив цих трьох футболістів був дуже великим. Це неймовірні люди та виняткові гравці, але вони йдуть. «Челсі» та «Арсенал» — неймовірні клуби, і я радітиму за успіх, який вони матимуть там», — цитує слова Гвардіоли Manchester Evening News.

«Вдячні за ті зусилля, які вони прикладали на полі та за його межами. Було приємно попрощатися з Алексом, ми змогли це зробити належним чином. Цього не вдалося зробити з Габріелем та Рахімом, але з Алексом ми пообідали та сказали один одному «бувай».

У розташування «Арсенала» Зінченко має прибути до кінця тижня. Як і «Ман Сіті», лондонський клуб продовжує підготовку до сезону у Сполучених Штатах. За інформацією Sky Sports, перехід українця обійдеться лондонцям у 30 мільйонів фунтів (35 мільйонів євро), ще 2 мільйони фунтів (2.3 млн євро) колишній клуб українця отримає у формі бонусних виплат.

Що відомо

  • Зінченко належав «Ман Сіті» з 2016 року, перейшовши з російської «Уфи» за 2 мільйони євро. Однак перший сезон українець провів в оренді за нідерландський ПСВ.
  • За п’ять сезонів виступів за «Ман Сіті» Зінченко зіграв за «Містян» 128 матчів в усіх турнірах, у яких відзначився 2 голами та 20 результативними передачами, а також здобув 10 трофеїв.
  • У сезоні 2021/22 Зінченко провів за «Ман Сіті» 28 матчів, майже усі — на позиції лівого захисника. І виграв один трофей — чемпіонство Англії.
  • Зінченко — п’ятий новачок «Арсенала» в літнє трансферне вікно. Також англійський клуб підписав голкіпера Метта Тьорнера, захисника Маркіньоса, півзахисника Жоау Війєра та форварда Габріела Жезуса.
  • За підсумками сезону 2021/22 «Арсенал» посів п’яте місце у чемпіонаті Англії і виступить у Лізі Європи з групової стадії турніру.

Що далі

  • 5 серпня. Старт «Арсенала» у сезоні 2022/23 — матч проти «Крістал Пелас» у першому турі АПЛ.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт