Президент УАФ Андрій Павелко прибув до Миколаєва з робочим візитом

У вівторок, 5 квітня, з візитом до Миколаєва прибув президент Української асоціації футболу, член виконкому UEFA, віцепрезидент Національного олімпійського комітету України Андрій Павелко. Приїзд такої поважної та авторитетної в спортивному колі людини, особливо під час активних дій з боку агресора – означає підтримку миколаївських спортсменів та всіх миколаївців у боротьбі з ворогом. Тим більше, що позиція Андрія Васильовича, як справжнього патріота України відома. Адже саме завдяки тому, що УАФ, яку він очолює, плідно працює з UEFA та FIFA, ці спортивні органи першими ввели санкції проти росії, показавши приклад іншим світовим спортивним організаціям.

Тож прибуття команди УАФ до Міста-Героя Миколаєва, яке знаходиться на передовій лінії війни – це мужній вчинок. Це черговий привід розповісти світовій громадськості про нашу боротьбу з агресором. Тим більше, що в складі делегації були три італійські журналісти, які взяли інтерв’ю у голови Миколаївської військової адміністрації Віталія Кіма, мера Олександра Сенкевича, поспілкувалися із військовими, побачили на власні очі руйнування нашого міста.

Андрій Павелко зустрівся з футбольним активом Миколаївщини, розповів про позицію Асоціації, підтримав морально наших спортсменів та закликав не зупинятися у боротьбі проти рашизму:

«Прифронтове, нескорене Місто-герой, яке відвідали з першим віце-президентом УАФ Вадимом Костюченком. Щодня тут лунають вибухи російських ракет, одна з яких практично зруйнувала будівлю обласної військової адміністрації. Але російським оркам важко збагнути, що сила України не в будівлях, а в унікальних людях. Саме такою є команда Миколаївщини, яка зараз керує обороною регіону. Це голова ОВА Віталій Кім, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, депутати Верховної Ради від міста Олександр Гайду і Олександр Пасічний, який також є головою обласної асоціації футболу, секретар міськради Дмитро Фалько, а також колишній голава ОДА Вадим Меріков, з якими провели робочу зустріч.

Перше, що помічаєш у спілкуванні з цими відважними людьми, — прекрасна командна взаємодія і єдність. Фашистські ракети і кулі проти цього безсилі. Обговорили роботу гуманітарного хабу УАФ Миколаєва, який вже функціонує, під керівництвом Олександра Пасічного і його першого заступника Олександра Балакіна, та нові можливості для співпраці з місцевою владою. Насамперед в наданні допомоги мешканцям Херсонщини, які виїхали до Миколаєва, та медикам і евакуації вихованців футбольних шкіл міста в безпечніші західні області. З можливістю подальшого виїзду за кордон у футбольні академії наших європейських партнерів.

Зокрема це стосується юних футболістів однієї з найбільших в Україні шкіл – СДЮШОР «Миколаїв», яка нараховує близько 800 вихованців. Перша група миколаївських дітей поїде у Румунію завтра вранці. Зараз місцевий гуманітарний хаб, організацію роботи якого і всю логістику взяв на себе Олександр Пасічний, планує відправку місцевої малечі в західні області України, де вони будуть в безпеці і оточені турботою. Координаційний центр УАФ, який раніше вже налагодив роботу гуманітарних хабів в Ужгороді, Львові, Києві, Дніпрі, Харкові і Запоріжжі, буде цьому всіляко допомагати. Хоробрість і стійкість Миколаєва та його захисників надихає. Місто-герой! Слава Героям! Слава Україні!».

У свою чергу голова АФМО Олександр Пасічний на своїй сторінці подякував очільнику УАФ за увагу до нашого регіону та підтримку:

«Я від себе особисто та нашої  команди подякував за візит та неподільний інтерес до розвитку спорту на Миколаївщині, за увагу до нашого героїчного регіону. Ми обговорили сучасну політичну ситуацію, підготовку збірної України, роботу гуманітарного штабу УАФ, допомогу дітям та батькам, перспективи нашого мирного післявоєнного життя. Андрій Павелко провів ділові зустрічі з Віталієм Кімом та Олександром Сєнкевичем. Разом намітили плани, які, я впевнений, ми найближчим часом втілимо в життя. Разом до перемоги! Все буде Україна!».