У Казанці гучно відсвяткували 113 річницю футболу Миколаївської області

У суботу, 16 жовтня, у селищі Казанка відбулося масштабне спортивне свято до 113 річниці футболу Миколаївської області.

В рамках святкування такої події на футбольних майданчиках відбулися дитячі та ветеранські турніри.

На святі були присутні голова Асоціації футболу Миколаївської області, народний депутат України Олександр Пасічний, Казанківський селищний голова Олексій Асмолов, радник губернатора Миколаївської області з питань спорту Євген Степанюк, перший заступник голови АФМО Олександр Балакін, заступник начальника управління молоді і спорту Миколаївської облдержадміністрації Михайло Ніколаєв, керівник комітету проведення змагань АФМО Олександр Мариненко, голова Казанківського ФСК «Колос» Микола Подлінєв.

Олександр Пасічний привітав всіх учасників та присутніх, побажав натхнення та нових спортивних здобутків і вручив подяки обласної асоціації футболу за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію футболу в Миколаївській області великій групі організаторів, ентузіастів та ветеранів футбольного руху: Василю Єременку, Лілії Демі, Віктору Бєлінському, Анатолію Пащенку, Юрію Гострику, Сергію Яркову, Якову Поповичу, Олександру Ватюку, Олександру Листопаду, Олександру Артюшенку.

Також подяками від управління молоді та спорту Миколаївської ОДА були нагороджені голова Березнегуватської ОТГ Сергій Бойко, голова Казанківської ОТГ Олексій Асмолов, міський голова Нового Бугу Максим Лагодієнко, голова Софіївської ОТГ Валерій Римчук, директорка Новобузької ДЮСШ Людмила Діброва та голова Широківської ОТГ Сергій Пересунько.

А дитячі футбольні команди одержали в подарунок від АФМО новенькі футбольні м’ячі.

Після чого розпочалися саме футбольні змагання.

У дитячому турнірі взяли участь вісім команд: Казанка, Новий Буг, Березнегувате, Баштанка, Снігурівка, Galaxy (Миколаїв), Новоданилівка, Софіївка. Юні футболісти змагалися на новому міні-майданчику. Ігри футбольних колективів проходили завзято та у напруженій недитячій боротьбі.

В той же час за звання переможців турніру боролися п’ять команд ветеранів у віковій категорії 40+: Казанка, Новий Буг, Баштанка, Шевченкове і Березнегувате. Тут також вирувала напружена спортивна боротьба та шалені емоції.

Серед дитячих команд перше місце посів колектив Новобузької ДЮСШ, на ІІ місці – юні футболісти з Снігурівської спортшколи, бронзові призери – команда Баштанської ДЮСШ, на ІV місці вихованці Казанківської ДЮСШ.

Кращими гравцями турніру було визнано Євгена Максименка (Березнегувате), Вадима Корецького (Новоданилівка), Аліну Черненко (Софіївка), Власія Федорка (Баштанка), Максима Нагорного (Снігурівка), Андрія Флоряна (Новий Буг), Артура Сторчака (Galaxy, Миколаїв), Давіда Уварова (Казанка). Приз глядацьких симпатій отримала юна футболістка з Софіївки Дар’я Суха.

У ветеранському турнірі перше місце виборола команда з Баштанки, друге – Казанка, і почесне третє місце у новобужан.

Після завершення протистоянь відбулось урочисте нагородження переможців та призерів футбольного свята. Кубки та грамоти вручали голова Асоціації футболу Миколаївської області, народний депутат України Олександр Пасічний, Казанківський селищний голова Олексій Асмолов та перший заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін.

Організатори спортивного заходу висловлюють величезну подяку Миколаївському обласному відділенню (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України в особі начальника Олександра Кулішова за збір дитячих команд для участі у турнірі.

Це дивовижне свято футболу подарувало усім учасникам і вболівальникам безліч прекрасних емоцій та натхнення і надалі займатися улюбленим видом спорту.

На стадіоні працівники місцевого музею організували фотовиставку з історії Казанківського футболу, яку усі охочі із задоволенням відвідували.

Також цього дня гості свята відвідали Казанківську дитячо-юнацьку спортивну школу, яка нещодавно була повністю відремонтована. Делегація пройшлась сучасними та комфортними залами, де вже займаються юні спортсмени.