У Миколаєві маленькі футболісти змагалися заради великої мети

У п’ятницю, 15 жовтня, відбувся благодійний футбольний турнір у підтримку Дмитра Жадана. Хлопчику лише три роки, але в нього тяжка хвороба – спинально м’язова атрофія, яка не дозволяє ходити, бігати, грати у футбол чи навіть просто тримати своє тіло. Вилікувати Дмитрика може один єдиний укол, який коштує занадто дорого для звичайної родини хлопчика – 2 мільйони євро! Тому організатори заходу FC Galaxy разом з волонтерами та однодумцями влаштували справжнє сімейне свято, щоб допомогти батькам Діми зібрати цю суму.

На заході було багато цікавого і кожен знайшов заняття за своїми інтересами. На футбольних майданчиках головні спортивні зірочки боролися за звання найсильнішої команди турніру у двох вікових категоріях: 2012 та 2014 років народження.

Поки футболісти займалися своєю справою, батьки могли попити каву, чай, водичку або і з’їсти щось смачненьке. А сестрички чи братики футболістів обирали собі цікавинку на благодійному ярмарку та весело проводили час з аніматорами.

Сам турнір проходив у двох вікових категоріях: 2012 та 2014 років народження. У старшій групі за звання найсильнішої боролися три команди: FC Galaxy, Football Dream та СДЮСШОР «Миколаїв». Серед молодших учасників за головний трофей змагалися команди FC Galaxy, ДЮСШ №3, «Юніор» (Снігурівка) та СДЮСШОР «Миколаїв».

На полі вирували справжні футбольні баталії та непідробні емоції. За підсумком зіграних матчів місця на турнірі розподілились наступним чином:

молодша вікова категорія

І місце – FC Galaxy, тренери Дмитро Ротко та Вадим Демченко;

ІІ місце – СДЮСШОР «Миколаїв», тренер Андрій Соколюк;

ІІІ місце – «Юніор» (Снігурівка), тренер Сергій Левченко;

IV місце – ДЮСШ №3, тренер Олексій Западнюк.

старша вікова категорія

І місце – СДЮСШОР «Миколаїв», тренер Андрій Соколюк;

ІІ місце – FC Galaxy, тренер Вадим Демченко;

ІІІ місце – Football Dream, тренери Антон Батюков та Олег Зімірєв;

На церемонії нагородження учасників турніру привітали заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін, гравці ФК «Васт» Максим Григоращенко та Данііл Гриненко та організатор заходу голова FC Galaxy Марія Крачковська. Гості висловили подяку маленьким футболістам за емоції та гарні ігри, тренерам і батькам за те, що приєдналися до доброї справи, а Дмитрику побажали швидшого одужання.

Також на нагородженні був присутній і сам Діма разом з батьками. Тато Дмитро також у відповідь подякував всім організаторам заходу та небайдужим людям, які їм допомагають. А хлопчик, хоч і довелося поки що лише спостерігати весь турнір з візочка, без медалі не залишився – тренер СДЮСШОР «Миколаїв» Андрій Соколюк свою золоту нагороду віддав Дмитру.

За підсумками заходу всього було зібрано 14 725 грн, всі кошти були передані батькам хлопчика.

Організатори заходи висловлюють велику подяку всім, хто допоміг у проведенні свята: президенту футбольного клубу «Васт» Станіславу Тепляку за нагородну атрибутику та неоціненну підтримку, Сергію Жайворонку за надання стадіону, Асоціації футболу Миколаївської області під керівництвом Олександра Пасічного, всіх майстрів, які надали свої поробки на ярмарок та волонтерів, які допомагали в організації. А також всім батькам, тренерам та самим спортсменам!