Відбулося жеребкування 1/8 фіналу Кубку Захисників України-2021

29 травня на навчально-тренувальній базі «Динамо» (Київ) перед фінальним матчем за Суперкубок Героїв АТО України 2021, з легкої руки легенди українського футболу Володимира Мунтяна шістнадцять кращих команд 1/8 фіналу першого Кубку Захисників України 2021 дізналися своїх суперників, передає Укрінформ.

У зв’язку з карантинними заходами усі учасники проходять тестування на відсутність COVID-19 та всі матчі проходять з дотримання всіх карантинних вимог та обмежень. Сезон 2021 року виявився вдвічі насиченішим футболом для захисників України, адже Федерація футболу учасників АТО проводить одночасно два повноцінних всеукраїнських турніри.

Майже у всіх областях по Україні відбуваються матчі першого Кубка Захисників України паралельно з матчами 7-го сезону чемпіонату України з футболу серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО 2021.

В цьому році в чемпіонаті виступають 98 команд учасників бойових дій, ветеранів російсько-української війни (сьомий фінал 14 жовтня в Києві на стадіоні «Динамо» імені Лобановського), а в Кубку Захисників України 64 команди (перший фінал 24 серпня в Одесі на стадіоні «Чорноморець»). Вони грають щотижня з 10 квітня по 14 жовтня та з 17 квітня по 24 серпня відповідно в сорока двох містах України, а це більше 1000 матчів за сезон великого футболу та спортивної реабілітації для більше 3000 захисників України.

Результати жеребкування 1/8 фіналу:

1) Волинь АТО (Луцьк) — Черкаські Козаки АТО (Черкаси)

2) Кропивницький АТО (Кропивницький) — Меридіан-ВІТІ ЗСУ (Київ)

3) Маріуполь АТО (Маріуполь, Донецька область) — SB TEAM ЦУ СБУ (Київ)

4) Тернопіль АТО (Тернопіль) — Ягуар НГУ (Калинівка, Вінницька область)

5) Зіньків АТО Українці Разом (Зіньків, Полтавська область) — Кремінь АТО (Кременчук, Полтавська область)

6) Фортеця ЗСУ (Кам’янець-Подільський, Хмельницька область) — Вознесенськ АТО НГУ (Вознесенськ, Миколаївська область)

7) Калібр НГУ (Шостка, Сумська область) — Схід НГУ (Харків)

8) Слов’янськ АТО (Слов’янськ, Донецька область) — Південна Пальміра НГУ (Одеса)

Матчі 1/8 фіналу КУБКА ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ відбудуться 26-28 червня у восьми областях України.

Варто зазначити, що Всеукраїнська футбольна Ліга учасників АТО та Кубок Захисників України – це єдиний в Україні чемпіонат та Кубок з футболу серед учасників та ветеранів АТО/ООС, де участь приймають 100% учасників бойових дій – захисників України.

Чемпіонат та Кубок офіційно внесені в Єдиний календар фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2021 рік. Це не лише футбольні всеукраїнські змагання, а наймасштабніша в Україні програма психологічної та фізкультурно-спортивної реабілітації учасників бойових дій, яка проходить з 2015 року. Учасники розповідають, що основна їхня мотивація – не перемога. Це вже стало своєрідною традицією, форматом згуртування ветеранів, залучення їх до футбольних змагань, промоцією цього виду спорту і здорового способу життя, вшануванням героїв АТО/ООС та вдосконалення військово-патріотичного виховання дітей та молоді.

Організатором та засновником цих змагань, як і чемпіонату України серед команд Ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО, змагань на Кубок Об’єднаних Сил та Суперкубок Героїв АТО/ООС України, а також співорганізатором чемпіонату Європи з футболу серед ветеранів війни, уже традиційно виступила Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського Об’єднання «Українці Разом!».