МФК «Первомайськ» здобув нічию у матчі чергового туру Чемпіонату України серед аматорів

У суботу, 24 квітня, відбувся 17 тур Чемпіонату України серед аматорських команд, в рамках якого МФК «Первомайськ» приймав столичну команду «Атлет». 

МФК «Первомайськ» (Миколаївська обл.) — «Атлет» (Київ) 1:1 (1:1)

15:00; 24.04.2021. Первомайськ. Стадіон «Центральний» ім.Л.Кривицького; поле 4; +13С

Суддя: Максим Скрипник (Київська обл.)

Голи: Ярчук (24) — Мкпасі (19).

Попередження: Божко (73), Севодняєв (75), Шпортко (76), Чистяков (77), Ярчук (90).

Вилучення: Чистяков (90+3) — повторне попередження.

«Первомайськ»: Логовський, Шпортко, Мізернюк, Божко, Ротко, Ярчук©, Севодняєв, Кірєєв, Д.Криворотий, Алієв (Є.Криворотий, 83), Славінський. Запасні: Чоларія, Чоловський, Федорченко, Челідзе, Д.Флакей, Зайко. Головний тренер: Микола Флакей.

«Атлет»: Комаренко, Сухомлинов, Яценко (Курагін, 86), Тищенко, Крицький (Швець, 86), Мовчан (Теймуров, 77), Мкпасі (Мазур, 80), Гребенюк©, Чистяков, Нерсісян (Коровіков, 69), Липовий. Запасний: Аметов. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Обидві команди грали в хорошому настрої після перемог у попередніх турах над ФК «Біла Церква» (кияни виграли вдома – 5:0, первомайці в гостях – 4:1). Втім, очну зустріч сусіди по турнірній таблиці почали з голу гостей. Мовчан перехопив у центрі поля м’яча в лідера півзахисту гостей Ярчука, Гребенюк дав розрізну передачу на Крістофера Мкпасі Кенечукву, який на межі офсайду вибіг на воротаря й спокійно пробив повз нього – 0:1.

Пройшло лише п’ять хвилин, і господарі відігралися. Кияни сфолили на Славінському, поки Атлет розбирався, що й до чого, Дмитро Ярчук відразу ж метрів із 25-ти закинув «парашутика» за комірець воротареві – 1:1. Це був лише початок зустрічі, кожен мав шанси вигравати. Не реалізував вихід один на один із воротарем Липовий, якого наздогнав і відтіснив фланговий півзахисник господарів Алієв. У відповідь Севодняєв струсонув поперечку. Далі вже капітан гостей Гребенюк цілив точно в кут, і Логовський в стрибку парирував його дальній удар.

Після перерви Ярчук зі штрафного ледве не з центру поля намагався забити Комаренку, а Кірєєв після флангової передачі лише дивом не вивів вперед Первомайськ. Відразу кілька разів воротар виручав Атлет – і після ближніх випадів, і після фірмових штрафних Ярчука. А коли й він був би безсилим, одного разу Комаренка на лінії підстрахував захисник. У кінцівці Чистяков залишив свою команду в меншості, збивши форварда господарів Славінського. Але в меншості кияни зіграли злагоджено, тим більше, часу залишалося – хвилини півтори. Непроста нічия, яка залишає суперників на своїх позиціях.

Воротар не раз рятував киян, а єдиний м’яч пропустив після хитрого й блискавичного штрафного від суперників, якого ніхто з Атлету не чекав.

Інформація з сайту ААФУ