ЖФК «Ніка» продовжує збирати переможні очки у Вищій лізі України

У неділю, 25 квітня, на стадіоні «Центральний» міста Умань відбувся матч третього туру другого етапу Вищої ліги Чемпіонату України серед жіночих команд між місцевими «Пантерами» та миколаївською «Нікою».

Нагадаємо, що у першому етапі змагань «Ніка» з мінімальною різницею поступилася команді з Умані з рахунком 1:2.

«Пантери» (Умань) – «Ніка» (Миколаїв) 2:3 (0:2)

Арбітри: І.О. Вакулко (Рівненська обл.), А.О. Волощук (Чернівці), М.І. Маринець (Житомир), Р.В. Ястремський (Черкаська обл.). Спостерігач арбітражу: Н.П. Мазуренко (Київська обл.).

Голи: Дехтяр (+84), Мокбель (90+3) – Глущенко (9, 12), Клепацька (51).

Попередження: Дехтяр (40), Боярова (61).

Миколаївська команда зі стартових хвилин заволоділа ініціативою та більшість часу мала перевагу на полі. Перша гольова атака «Ніки» розпочалась біля їх же воріт, одним довгим пасом м’яч знайшов Інну Глущенко на половині поля суперниць. Миколаївська нападниця відірвалася від захисниць та поцілила у володіння «Пантер» на 9 хвилині. За 3 хвилини Глущенко оформила дубль.

По перерві, на 51 хвилині, «Ніка» збільшила свою перевагу: ударом з правого флангу у ворота поцілила Олена Клепацька. Однак зберегти свої ворота «сухими» нашим дівчатам не вдалося. На 84 хвилині атаку господарок миколаївчанки зустріли з порушенням правил, за що був призначений пенальті. Виконувати стандарт взялася Юлія Дехтяр, яка влучним ударом «розпечатала» ворота гостей. А на доданих хвилинах Ірина Мокбель довела рахунок до мінімального відставання – 2:3.  

«Протягом більшої частини матчу ми контролювали гру. Вели у рахунку 3:0, були ще моменти, які мали реалізовувати. Пропущені наприкінці зустрічі два м’ячі не вплинули на кінцевий результат – 3 очки ми взяли. Ближче до фіналу матчу накопичилася втома, так як графік дуже щільний: кожні три дні маємо ігри ще і всі на виїзді. Шукаємо можливість усім давати можливість зіграти, щоб отримати безцінний досвід», — прокоментував гру тренер ЖФК «Ніка» Володимир Єфімако.    

Фото з архіву