Фінальний день міжнародного турніру, присвяченого 8 березня, приніс миколаївській команді «срібло» 

У Миколаєві протягом трьох днів проходив міжнародний турнір з футболу серед жіночих команд, присвячений 8 березня. Організатором змагання виступила Асоціація футболу Миколаївської області на чолі з Олександром Пасічним.

Нагадаємо, що у турнірі брали участь три команди: «Ніка» (Миколаїв), «Восход» (Херсонська обл.) та «Ністру ГТК» (Молдова). І 5 березня ЖФК «Восход», виборовши дві перемогу у двох матчах, здобула головний кубок турніру.

У неділю, 7 березня, у передсвятковий день відбувся заключний матч змагання, в якому визначилась доля інших двох нагород. На полі зійшлися команди «Ніка» та «Ністру ГТК».

Господарки розпочали матч впевнено, володіли ініціативою, пресингували і на 12 хвилині вже відкрили рахунок. Олена Клепацька потужним ударом відправила м’яч повз голкіпера. А наприкінці тайму ще один вихід наших дівчат на ворота суперниць приніс бажаний результат: Валерія Соломіна, отримавши передачу у карному майданчику, спрямувала його прямо в ціль. «Ністру ГТК» також змушували працювати наших захисниць і провели кілька гострих атак, втім безрезультатно.

У другому таймі гра вирівнялася, моменти поперемінно виникали біля обох воріт, однак більш влучними знову були миколаївчанки. Наприкінці тайму Інна Глущенко вирвалася до воріт суперниць та забила третій гол. У середині тайму гості мали гарний шанс скоротити відставання у вигляді пенальті, однак чудово зіграла Дар’я Келюшик, відбивши стандарт і добивання після нього.

Таким чином, здобувши одну перемогу в двох матчах турніру, «Ніка» виборола друге місце, а гості із Молдови «Ністру ГТК» — третє.     

На церемонії нагородження заступник голови АФМО Олександр Балакін і родоначальник жіночого футболу у Миколаївській області Микола Єропунов привітали учасниць турніру, побажавши їм подальших перемог і здобутків у футболі.

Після цього організатори вручили нагороди: кубки, грамоти та індивідуальні статуетки. Кращим гравцем команди «Ністру ГТК» була визнана Євгенія Роілян. У ЖФК «Ніка» нагороду отримала Ілона Стрельцова. Також без подарунків не залишилися і тренери гостей.   

Тренер молдавської команди «Ністру ГТК» Едуард Караман поділився враженнями від участі у турнірі:

«З жіночим футболом в Україні ми вперше. У нас, нажаль, внутрішній чемпіонат знаходиться лише на стадії розвитку і ми розуміли, що маємо з кимось налагодити зв’язки, пограти, дізнатися наш рівень та отримати досвід. На мій погляд, рівень турніру дуже хороший: організація, інфраструктура, дуже достойні суперники, які змушували нас швидше думати та грати. У такому ритмі ми рідко граємо у чемпіонаті Республіки Молдови – він рівнем значно нижчий. Турнір для нас був дуже корисним. Дівчата отримали футбольний досвід, зрозуміли, що таке жіночий футбол і у якому напрямку нам рухатися далі. Команда у нас молода, існує лише три роки і середній вік футболісток також молодий, сьогодні на полі було п’ять гравців 2005 року народження. У клуба є стратегія та розуміння куди рухатися і спільними зусиллями, думаю, прийдемо до головної мети».

Також свої враження від турніру висловив тренер ЖФК «Ніка» Володимир Єфімако:«В першу чергу хотів би подякувати нашим гостям, що знайшли можливість приїхати до нас у Миколаїв. Ми отримали корисний ігровий досвід, міжнародний, в рамках підготовки до другого кола ЧУ Вищої ліги, який стартує вже 23 березня (ми приймаємо команду з Вінниці). Також хочу подякувати Асоціації футболу Миколаївської області за те, що підтримали ініціативу проведення не просто товариських ігор, а турніру, присвяченого міжнародному жіночому дню. Плануємо і надалі тісно співпрацювати з командами з Молдови і, можливо, у майбутньому проведемо турнір з залученням більшої кількості команд».