Вища ліга обласної першості: миколаївське дербі між «Варварівкою» та «Воронівкою» завершилося на користь перших

У четвер, 22 жовтня, на штучному полі Центрального міського стадіону відбулася перенесена гра 7 туру Чемпіонату Миколаївської області між командами «Воронівка» та «Варварівка».

«Воронівка» (Миколаїв) – «Варварівка» (Миколаїв) 2:4 (0:4)

Арбітри: В. Мамчур (Березанка), В. Колісник, А. Єремєєв. Спостерігач арбітражу: О. Комаренко (усі – Миколаїв).

Голи: Гранковський (+54), Вітенко (86) – Фурзенко (7, 17), Климко (16), Морозов (43).

Попередження: Рябченко (30), Процишен (73).

ФК «Варварівка» розпочала активніше і вже на 7 хвилині зустрічі відкрила рахунок: влучним пострілом відмітився Денис Фурзенко. Команда продовжила атакувати ворота суперника і вже на 16 хвилині другий м’яч поцілив у володіння Романа Чумака. Дмитро Климко, пройшовши флангом, відправив снаряд повз голкіпера. А за хвилину іншим флангом на швидкості вирвався Фурзенко, записавши дубль на свій рахунок. Після трьох пропущених м’ячів «Воронівка» перевела гру на половину поля опонента, пресингувала їх ворота, однак небезпечних моментів не створила. У той час як «Варварівка» організувала ще кілька перспективних забігань у їх карний майданчик. На 43 хвилині гості знову вирвалися у швидку контратаку, на вістрі якої опинився Іван Морозов і, випередивши захисників, він відправив четвертий м’яч у ворота «Воронівки». За рахунку 4:0 на користь гостей команди пішли у роздягальні.

На початку другого тайму «Воронівка» взяла гру під свій контроль, команда створила кілька гострих моментів, однак «розпечатати» ворота суперника вдалося лише на 54 хвилині зі стандарту. За зірвану атаку у карному майданчику арбітр призначив 11-метровий удар, який успішно реалізував Сергій Гранковський. До кінця матчу опоненти створили низку небезпечних моментів, однак виконавцям обох команд не щастило з реалізацією. І лише на 86 хвилині Євген Вітенко потужним ударом з-за меж карного майданчика зміг точно відправити м’яч у дальній кут воріт «Варварівкі», скоротивши відставання своєї команди.

Гравець ФК «Варварівка» Кирило Маркитан прокоментував гру:

«В першу чергу зіграли правильно, проявили характер, бажання, відповідно забили свої голи тому і здобули перемогу. Гра була бойова – з «Воронівкою» у нас завжди так – суперництво давне. Важка була гра, але перший тайм ми перемогли. У другому вже грали по рахунку, трохи розслабилися, але дограли до переможного кінця».