ФК AgriGrein впевнено обіграв «Мостове» у домашньому матчі Першої ліги обласного чемпіонату

У суботу, 3 жовтня, відбувся п’ятий тур Першої ліги Чемпіонату Миколаївської області з футболу, в рамках якого на Центральному міському стадіоні зустрілися команди AgriGrein та «Мостове».

 AgriGrein (Баштанський р-н) – «Мостове» (Доманівський р-н) 5:1 (3:1)

Арбітри: Ю. Бойко (Южноукраїнськ), О. Мерцалов (Миколаїв), М. Полусмяк (Грейгове). Спостерігач арбітражу: М. Зубрицький (Миколаїв).

Голи: А. Маліновський (-3, 28, 36), Сене (6, 60), Вакулін (75) – Ол-р Гонтарук (43).

Попередження: Ковтонюк (32) – AgriGrein.

Господарі поля одразу після стартового свистка пішли у наступ і вже на 3 хвилині заробили право пробивати пенальті. До позначки підійшов капітан команди Антон Маліновський, пробив сильно, однак не влучно, відкрити рахунок не вдалося. Проте за 3 хвилини команда мала ще одну гарну можливість біля воріт суперника, яку влучно реалізував Рогер Сене. ФК AgriGrein був більш активний у нападі, команда притисла суперника до їх воріт так, що м’яч зрідка пересікав центральну лінію. Незважаючи на це більшість моментів, які господарі створювали завершувалися без взяття воріт: у деяких рятував «Мостове» їх голкіпер Сергій Фаюк, а в інших – команду підводила реалізація. Так на 13 та 24 хвилинах з чудових позицій м’яч від ноги Євгена Мици двічі потрапив у штангу, але вже на 28 хвилині Антон Маліновський дальнім ударом з-за меж карного майданчика без варіантів для голкіпера відправив снаряд у дев’ятку. А за 8 хвилин той же Маліновський знову продемонстрував свою майстерність, реалізувавши штрафний навісом через стінку у той самий кут воріт. Наприкінці тайму гра розтягнулась на все поле, «Мостове» щосили намагалося змінити рахунок і їм це вдалося: на 43 хвилині Олександр Гонтарук отримав м’яч у кількох метрах від лінії карного майданчика, обробив його та сильним ударом відправив у ворота. З результатом 3:1 команди відправились на перерву.

У другому таймі картина не змінилася: AgriGrein знову володів ініціативою, нав’язуючи супернику свою гру, однак все також не реалізовуючи більшу частину виходів до воріт. Влучними вийшли лише два удари команди: на 60 хвилині Рогер Сене з близької відстані головою відправив м’яч повз голкіпера, а на 75 – також майже з лінії воріт останній гол у цьому матчу забив Сергій Вакулін.           

«Сьогодні я не бачив ні командної гри, ні футболу від нашої команди. Так, суперник – гарна команда високої якості, хлопці усі технічні та гру демонстрували хорошу. Ми на цьому фоні зовсім нічого не показали. Я розумів куди ми їдемо, з ким граємо, не розраховував на перемогу, але сподівався, що ми хоч трохи упремося, покажемо футбол та проявимо характер, однак не вийшло», — поділився думками після гри тренер ФК «Мостове» Олексій Хоришин.

«Дуже багато нереалізованих моментів і це наша основна проблема. Як на мене, я не хочу ображати команду суперника, але ми мали як мінімум 10 м’ячів забивати. Я не буду говорити, що комусь не вистачає майстерності – це все легковажне ставлення до своєї роботи на футбольному полі. Ми підтягуємо молодих гравців, намагаємося давати їм ігрову практику, а те що вони демонстрували сьогодні на полі – це просто катастрофа, так молоді хлопці не мають право грати», — прокоментував гру тренер-консультант ФК AgriGrein Андрій Соколюк.