В Южноукраїнську визначився переможець Північної зони Чемпіонату області з футзалу

Підійшов до завершення Чемпіонат Миколаївської області з футзалу у Північній зоні. Фінальні ігри та нагородження відбулися 1 березня у спортивному комплексі «Олімп» (Южноукраїнськ). Інтрига у Північній зоні збереглася до останнього туру, тому усі ігри цього дня були емоційними та пройшли у самовідданій боротьбі.

Арбітри туру: С. Ключник, О. Максименко.

Відкрили ігровий день команди «Рятівник» та «Арбузинка». Перший тайм суперники провели на рівних, забивши по два голи. А ось у другій половині гри «Рятівник» приклав максимум зусиль та продемонстрував гарну реалізацію, забивши ще 7 голів проти двох пропущених. Це дозволило команді піднятись на п’яту сходинку турнірної таблиці.

У южноукраїнському дербі «ТВТ» не залишило шансів «Легіону», обігравши суперника «всуху» з рахунком 5:0. А ось наступний матч був більш інтригуючим. «Автолокомотив» за перші 11 хвилин забив «Продекспресу» чотири голи і на завершення першого тайму суперник зміг лише один з них відіграти. Однак у другій половині зустрічі у воротах опонента відрізнялись лише гравці первомайської команди. «Продекспресу» вдалося до мінімуму скоротити відставання, однак цього було замало, щоб посунути «Автолокомотив» з другої сходинки.

Наступний матч міг вирішити долю головного кубку у разі перемоги «Таборівки», однак «Все для даху» не збирались зупинятись за крок до перемоги, тому і була боротьба у цьому матчі запекла та жорстка, про що свідчить достатня кількість жовтих та червоних карток. Спершу забитими м’ячами відрізнялись лише первомайці, але до перерви «Таборівці» вдалося скоротити відставання до двох голів. У другому таймі у номінальних гостей відверто не виходив завершальний удар, атаки команда створювала, але м’яч пролітав повз ворота. У той час, як «Все для даху» лише збільшували гольову перевагу. У підсумку впевнена перемога первомайців з рахунком 10:5 і це свідчить про те, що доля кубку буде вирішуватись у «золотому матчі». Але до нього останню свою гру на Зимовій першості зіграли команди «Воєводське» та СК «Олімп U-40», в якій господарі площадки з великим відривом обіграли противника та піднялися на четверту сходинку, посунувши «Таборівку».        

ФК «Рятівник» – ФК «Арбузинка» 9:4 (2:2)

Голи: Вагін В. (2, 16, 25), Вагин Є. (6, 28), Угрин (17, 26), Бобок (18), Шарата (24) – Тумачевський (8), Товмосян (11), Ярошенко (18), Шамрай (21).

Попередження: Вагін Є. (26).

Видалення: Вагін В. (26) – Фокін (26).

«ТВТ» (Южноукраїнськ) – «Легіон» (Южноукраїнськ) 5:0 (3:0)

Голи: Кісельов (2), Коцюр (8, 18), Шевченко (10), Приходько (20).

ФК «Автолокомотив» (Южноукраїнськ) – «Продекспрес» (Первомайськ) 4:3 (4:1)

Голи: Кокол (4), Кузьо (7), Андрєєв (8), Марченко (11) – Пятов (11), Коваленко (25, 30).

Попередження: Удова (1), Халоім (26) – «Автолокомотив».

«Все для даху» (Первомайськ) – ФК «Таборівка» 10:5 (5:3)

Голи: Тимчак (3, 4, 15++, 22, 28), Зайко (4), Флакей (8), Баранюк (17), Яворський (23), Багнюк (25++) – Карпов (13), Ковальський (14, 27, 30), Червоний (15).

Попередження: Зайко (15) – Ковальский (11), Сандул (17), Червоний (18), Народовий (20).

Видалення: Зайко (19) – Сандул (25), Народовий (28).      

ФК «Воєводське» – СК «Олімп U-40» (Южноукраїнськ) 2:8 (2:5)

Голи: Савченко (4), Подгорний (15) – Спотяр (3, 6, 11, 16), Ігнат’єв (5, 13), Балашов (25, 30).

Попередження: Заєць (21) – Варяниця (14).

У підсумку після зіграних турів дві команди «Автолокомотив» та «Все для даху» мали однакову кількість набраних очок, тому долю головного трофею Північної зони вирішував «золотий матч», який подарував великій кількості глядачів, що прийшли на цю зустріч, цікаву та насичену гру. Суперники розпочали гру з рівної боротьби, однак первомайці частіше притискали опонента до їх воріт. Втім відкрити рахунок у зустрічі вдалося «Автолокомотиву»: на 7-й хвилині Андрєєв влучним пострілом забив єдиний гол у першому таймі. На початку другого періоду господарі знову відрізнилися забитим м’ячем. І тільки після двох пропущених голів «Все для даху» змогли нанести удар у відповідь. Далі команди по черзі перевіряли голкіперів один одного на міцність. «Все для даху» скорочувало відставання, зберігаючи інтригу, однак «Автолокомотив» все ж не відпускав перевагу та втримав переможний рахунок до фінального свистка, здобувши звання чемпіона Північної зони Зимового Чемпіонату області.   

ФК «Автолокомотив» (Южноукраїнськ) – «Все для даху» (Первомайськ) 5:3 (1:0)

Голи: Андрєєв (7), Марченко (16, 26, 29), Холоім (19) – Тимчак (17, 27, 28).

Попередження: Кокол (21), Марченко (30) – Доценко (3), Багнюк (14), Чаус (20).  

На церемонії нагородження були присутні голова Асоціації футзалу Миколаївської області Віталій Скарлат, його заступник Сергій Болілий та голова Асоціації футболу міста Южноукраїнська Юрій Бойко. Вони привітали учасників та переможців змагань з досягненнями та побажали перемог на їх спортивному шляху.

«Хотів усім вам подякувати, що у нас вийшло справжнє свято, яке ви створили самі для себе. Сьогодні був вінець усього чемпіонату, тому що у нас був фінал, де три команди мали усі шанси на перемогу. Інтрига збереглася до останнього туру і до останнього «золотого матчу». Переможених у фінальному матчі не має: обидва фіналісти будуть грати стикові матчі за вихід на Всеукраїнський чемпіонат. Окрема подяка організаторам змагання (зокрема головному судді змагань зони Північ Дмитру Грошкіну), які пройшли на високому рівні», — звернувся до учасників змагань Віталій Скарлат.

Далі переможці отримали довгоочікувані нагороди:

І місце – «Автолокомотив» (Южноукраїнськ);

ІІ місце – «Все для даху» (Первомайськ);

ІІІ місце – «Продекспрес» (Первомайськ).

Також були нагороджені кращі гравці чемпіонату у наступних номінаціях:

«Кращій воротар» — Олег Монастирський («Продекспрес»);

«Кращій гравець» — Дмитро Кузьо («Автолокомотив»);

«Кращій бомбардир» — Сергій Тимчак («Все для даху»).