У першому матчі Вищої ліги Зимової першості області «Варварівка» та «Хлібороб» не змогли визначити сильнішого

У неділю, 16 лютого, на штучному полі Центрального міського стадіону відбувся перший матч Вищої ліги Зимової першості області, в якому за перемогу боролись «Варварівка» та «Хлібороб».

«Варварівка» (Миколаїв) – «Хлібороб» (Херсонська обл.) 1:1 (1:1)

ЦМС (штучне), 150 глядачів, +6 градусів.

Арбітри: О. Філон, А. Щирський, О, Мерцалов. Спостерігач арбітражу: В. Міланич (усі – Миколаїв).

Голи: Климко (26) – Тіщенко (7).

Попередження: Безуханич (67), Запорожан (79) – Візавер (55), Гладанюк (70).

Перша гра у Вищій лізі видалась по-справжньому бойовою. У першому таймі «Хлібороб» мав більше гострих моментів біля воріт суперника, але реалізація виконавців підвела. Однак все ж відкрити рахунок змогли саме гості. На 7-й хвилині зустрічі після чергової атаки біля воріт «Варварівки» Олексій Тіщенко першим опинився на м’ячі та відправив його в сітку. Відповідь довелося чекати біля 20 хвилин. «Варварівка» не мала багато можливостей, однак на 26-й хвилині Дмитро Климко вигадав момент та зрівняв рахунок.

Після перерви гра вирівнялась, кожна з команд мала по декілька виходів до воріт один одного, але більшість часу суперники проводили у боротьбі за м’яч, тому особливо небезпечних моментів не було.  

«У Вищу лігу вийшло чотири команди, усі однакового рівня. Команда суперника укріпилася в порівнянні з нашою першою зустріччю, у якій ми їх переграли. Гра вийшла важкою, як ми і очікували. У першому таймі ми володіли перевагою, не реалізували три стовідсоткових моменти. У другому таймі гра була рівна, моментів біля обох воріт було не багато, ще і підвела реалізація. Рахунок по грі, я вважаю. Ще по першому тайму у нас залишились спірні питання по роботі арбітра», – прокоментував гру тренер команди «Хлібороб» Ігор Бездольний.  

Тренер команди «Варварівка» Олексій Белічко поділився враженнями про гру:

«Ми пішли на поступки команді «Хлібороб», яка, як нам відомо, попросила зіграти у неділю. Зазвичай ми граємо у суботу, бо для нашої команди неділя – незручний день. Адже всі знають, що 90% команди «Воднік», яка виступає у чемпіонаті міста – це гравці «Варварівки» і вчора у них була непроста гра. Тому сьогодні футболісти були втомлені. Ми ще не настільки готові, щоб грати два матчі підряд і це було помітно у діях футболістів. Але у підсумку не програли – і це добре, бо по ходу гри могли і програти. Але у кінці зустрічі могли і перемогти, якби у тому моменті Климко забив гол, а не віддав передачу. Загалом результат можна вважати позитивним, рахунок по грі».