Миколаївська команда «Спартак-Оріон» провела товариський матч з херсонським «Восходом»

У п’ятницю, 31 січня, в рамках підготовки до другого кола Чемпіонату України серед жіночих команд відбувся товариський матч між командами «Спартак-Оріон» та «Восход».

За домовленістю команд матч складався з трьох таймів по 30 хвилин, що дозволило тренерам випробувати більше тактичних комбінацій.

Суперник у наших дівчат був серйозний: команда виступає у Вищій лізі Чемпіонату України та після першого кола замикає призову трійку лідерів, та і самі футболістки старші та більш досвідчені. Але і миколаївська команда, незважаючи на досить юний вік більшості дівчат та лише дебютний сезон на Чемпіонаті України, задніх не пасе. «Спартак-Оріон» перше коло у Першій лізі закінчив у лідерах без жодної поразки, команда відрізняється своїми бойовими якостями та незламних характером, завжди викладаючись на полі до останнього. Тому зустріч обіцяла бути цікавою як для вболівальників, так і для самих учасників. Так і сталося.

У першому таймі гості володіли ініціативою, ґрунтовно влаштувавшись на половині поля наших дівчат. Посприяв такій ситуації швидкий гол, забитий «Восходом» на 5-й хвилині гри. М’яч потрапив у ворота команди «Спартак-Оріон» з 11-метрової позначки, на яку вказав арбітр зустрічі через гру рукою в карному майданчику наших гравців. Однак господарки поля швидко відповіли на пропущений гол. Вже на 8-й хвилині після подачі кутового Анна Іванова направила м’яч у сітку воріт суперниць. Але наступна ж атака «Восходу» повернула гостям перевагу: знову добивання після кутового, голкіпер «Спартак-Оріона» удар парирувала, але зафіксувати не змогла і він опинився в сітці. До кінця тайму «Восход» продовжував володіти ініціативою, на що миколаївські футболістки відповідали швидкими та гострими контратаками, але результату це не принесло.

Друга 30-хвилинка пройшла у рівній боротьбі. Гра розтягнулась на все поле, команди по черзі атакували, але не забували і про захист, тому цей тайм пройшов без голів.

А ось третій тайм розставив усі крапки над «і». Команди продовжили обмінюватись атаками, створюючи небезпечні моменти біля воріт один одного, але точнішою були гравці «Восходу». Херсончанки ще тричі потрапили  у сітку суперниць та здобули перемогу з рахунком 5:1.

Гра була насичена та продемонструвала сильні і слабкі сторони обох команд, тож тренерам буде над чим працювати для подальших результатів.