20 серпня у Херсоні стартує IV Всеукраїнський турнір з футболу «Крим – це Україна»

З 20 по 26 серпня у м. Херсоні та с. Чулаківка Голопристанського району відбудеться IV традиційний Всеукраїнський турнір з футболу «Крим – це Україна»  серед команд 2003 року народження.
У змаганнях візьмуть участь 8 команд. У групі «А» попереднього етапу позмагаються ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса), УФК «Олімпік» (Харків), ВУФК «Торпедо» (Миколаїв) та СДЮСШОР «Кристал» (Херсон). До групи «Б» потрапили СК «Азовсталь» (Маріуполь), «Динамо» (Київ), «Дніпро» (Дніпро) та BRW-BIK (Володимир-Волинський).

Перші змагання відбулися на Херсонщині у серпні 2015 року. В них узяли участь чотири колективи. Переможцем стала  ДЮСШ-11 «Чорноморець», друге місце посіло ВУФК «Торпедо», бронзу вибороли місцеві, херсонські футболісти з КДЮСШ «Освіта», а четвертим фінішував ще один херсонський колектив — СДЮСШОР «Кристал».

Наступного року кількість учасників збільшилася вдвічі. До речі, з 2016-го формат залишається незмінним — вісім команд, розбитих на два квартети, проводять групові турніри, а потім у плей-офф визначаються переможець та призери.

Отже, у 2016 році перше місце вибороли львівські «Карпати», другим став «Дніпро» з однойменного міста, а третім — запорізький «Металург».

Третій турнір приніс нам першого дворазового переможця. Юнаки з одеської ДЮСШ-11 «Чорноморець»повторили успіх своїх старших товаришів дворічної давнини, завоювавши головний приз. Друге місце дісталося ВУФК «Торпедо» (Миколаїв), яка поступилася одеситам у фіналі лише в серії післяматчевих пенальті. Третьою фінішувала BRW-BIK із Володимира-Волинського.

***

В. М. Сірий, прес-служба ФФМО

електронна пошта: ffgnik@meta.ua

телефони: 097-744-31-86 (вайбер) 099-491-20-98  063-512-49-76