Привільне і Вознесенськ: миколаївські тренери проекту Spirit of Soccer провели три футбольних фестивалі з мінної безпеки.

Заняття з мінної безпеки охоплюють не тільки обласний центр, але й міста районного значення і сільську місцевість. Тому понад 150 учасників за два дні вивчали 4 головних меседжа-правила: «Не підходь», «Не торкайся», «Доповідай», «Комунікуй» та виконували футбольні вправи з елементами навчання щодо ризиків вибухонебезпечних предметів за пильним наглядом спеціалізованих тренерів: Вадима Радіоли, Яни Манчик, Олексія Тищенка і Олександра Олійника.

Тренування, які відбулися в рамках заходів, навчили дітей бути уважними, зосередженими, правильно реагувати на можливі небезпеки, комунікувати між собою та з дорослими.

Куратор «Spirit of Soccer Ukraine» на Миколаївщині, перший заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін зазначив, що даний проект несе в собі важливу соціально-спортивну місію.

«Наші тренери, які пройшли спеціальне навчання, проводять для дітей різного віку справжні футбольні уроки, закріплюючи їх навички через спортивні ігри. Але у кожному з них закладено інформацію щодо безпечної поведінки в умовах війни. Саме таки проекти дозволяють нам рухатись вперед і розвиватись, підтримуючи молоде покоління та інформуючи їх про небезпеку, яка може їх очікувати будь-де».

Два футбольні фестивалі відбулись у рамках великого спортивного футбольного кубку у Вознесенську. А перед цим миколаївські тренери завітали до Привільненського ліцею з початковою школою та гімназією Привільненської сільської ради, що розташований у Баштанському районі Миколаївської області. Директор закладу Дмитро Сокуренко підкреслив, що дані ініціативи мають тільки схвальні відгуки.

«Футбол з елементами мінної безпеки — вкрай цікавий проект для нашої молоді. Ми дбаємо про наших дітей, не забуваємо про власну безпеку, а завдяки ентузіазму миколаївських тренерів, про чотири правила безпеки мені після заняття розповів кожен учасник фестивалю. Звичайні футбольні вправи націлені на базові навички футболу. А ось інформація, яка пролунала під час спілкування з дітьми — це саме те, що допоможе зменшити кількість дитячих жертв під час війни».

Проєкт реалізується в Україні Асоціацією аматорського футболу України спільно з міжнародною організацією Spirit of Soccer та за підтримки Державного департаменту США та є однією з програм, спрямованих на зменшення можливих наслідків небезпечного та незаконно розповсюдженого застосування військової зброї в цивільному середовищі.