У Миколаєві відбувся міжрегіональний фестиваль проєкту «Spirit of Soccer Ukraine».

Для понад 40 дітлахів з Миколаєва, Нового Бугу та Херсону заняття з елементами EORE провели чотири спеціалізовані тренери-волонтери, які працюють за програмою «Дух футболу»: Вадим Радіола, Яна Манчик, Олексій Тищенко, Олександр Олійник, а також координатор програми у Миколаївській області Олександр Балакін. Відзначимо, що на фестиваль завітала гравчиня і капітан жіночої збірної України різних вікових категорій, вихованка миколаївського футболу, а нині — капітан жіночого СК «Дніпро-1» Тетяна Левицька.

Юні гравці навчалися бути уважними та пам’ятати про головні рятівні меседжі EORE, отримавши корисну інформацію щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами від працівників ДСНС.

Багато юних українців безпосередньо зіткнулися з жахами війни, розрізняють звуки вибухів різних видів снарядів, а деякі — навіть знаходили нерозірвані вибухонебезпечні предмети. Саме тому улюблений спорт є потужним і ефективним інструментом, щоб ознайомити дітей і молодь із рятівними правилами мінної безпеки, стабілізувати психоемоційний стан в умовах війни та мотивувати до подальших занять футболом на безпечних територіях.

Робота програми Spirit of Soccer Ukraine триває, як і організація та проведення заходів, спрямованих на зменшення шкідливих наслідків небезпечного, незаконно розповсюдженого та невибіркового застосування військової зброї. Ми вдячні за підтримку та допомогу засновнику, багаторічному керівнику міжнародної організації «Spirit of Soccer» Скотту Лі, менеджеру проекту Олександрі Владіміровій, президенту ПФЛ Олександру Каденко, Українській асоціації футболу та Асоціації аматорського футболу України.

Проєкт реалізується в Україні Асоціацією аматорського футболу України спільно з міжнародною організацією Spirit of Soccer та за підтримки Державного департаменту США та є однією з програм, спрямованих на зменшення можливих наслідків небезпечного та незаконно розповсюдженого застосування військової зброї в цивільному середовищі.