Сергій Ребров: «Після першого тайму ми показали інший рівень гри. Здобули важливі три очки…»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментував вольову перемогу над командою Північної Македонії (3:2) у межах кваліфікації Євро-2024:

— Дуже важливий і важкий матч. Ми не мали достатньо часу, щоб ретельно підготуватися до нього. Але я вдячний гравцям. Після першого тайму ми показали інший рівень гри. Здобули важливі три очки, готуватимемося до Мальти.

— Що було з командою в перші 50 хвилин поєдинку, адже вона виглядала сплячою? Які аргументи ви знайшли, аби її розбудити?

— Я вважаю, що не тільки ми спали, а й Північна Македонія діяла дуже якісно. Якщо ви подивитеся на склад цієї збірної, то він дуже серйозний. Ця команда дуже досвідчена, у першому таймі вона контролювала гру. Я дуже вдячний хлопцям за те, що ми перебудували гру після перерви. Дуже важливим був гол Забарного. Уже потім ми були впевненими у власних силах.

— Чи не була зайвою товариська зустріч із німцями з погляду командної свіжості?

— На мою думку, якщо дивитися на перший тайм, то, мабуть, ця гра була зайвою. Але цей товариський матч був важливим для України, і я вдячний Німеччині. Дивлячись на результат поєдинку з німцями, ця гра не була зайвою.

— Збірна Північної Македонії забила два голи, могла забити ще. Що сталося зі збірною України після 55-ї хвилини?

— Я вважаю, що це була 45-та хвилина, коли ми почали діяти більш інтенсивно. Дуже важливий гол забили, потім команда повірила, що ми можемо перемогти. У перерві гравці переосмислили, що можна зробити в другому таймі, та вирвали гру.

Чи просили ви Коноплю підключатися до атак? Як йому вдалося забити такий гол?

—Так, просили. Він не тільки підключався до атак, забив гол, а й дуже впевнено зіграв в обороні. Один із героїв матчу.

— Чому збірна України пропускає так багато? Чому ви замінили в перерві Довбика й Тимчика?

— Ми працювали лише п’ять днів, за які зіграли два матчі. Цього часу дуже мало. Так, ми багато пропускаємо, будемо працювати над цим, але й багато забиваємо. Це важливіше — вигравати й заробляти очки.

Це нормальні речі, коли виконавець не входить у гру. Потрібно вчасно його поміняти. У наступних поєдинках ці футболісти діятимуть більш інтенсивно.

— Що конкретно ви порадили своїм підопічним у перерві?

— Змінити темп гри. Господарі тримали дуже міцний темп. Ми повинні були не відставати. Були й інші поради, але я вважаю, що ця — найважливіша, адже в першому таймі не було ніякого темпу гри.

— Як ви ставитеся до результативних помилок Матвієнка в останніх матчах?

— Усі помиляються. Дуже важливо, щоб команда допомагала й виправляла помилки. Не потрібно говорити про окремих гравців. Ми пропускали, але виграли. Дуже важливо, що на полі була команда.

Інформація з офіційного сайту УАФ