Олександр Усик став амбасадором національної збірної України

Чемпіон світу з боксу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO допомагатиме національній збірній України з футболу в реалізації низки соціальних проєктів.

Зокрема, спільно з Українською асоціацією футболу Олександр сприятиме в організації виїздів на матчі головної команди країни воїнів, які зазнали поранень на фронті, футбольних турнірів за участю учасників бойових дій, надання допомоги медичним закладам, де проходять лікування поранені воїни, а також благодійних акцій на підтримку родин загиблих військових та інших проєктів. Головна мета — допомога військовим-учасникам війни за незалежність України в проходженні реабілітації після отриманих поранень та повернення до мирного життя.

Так, уже найближчий виїзд наших Героїв на матч збірної за сприяння амбасадора команди заплановано на поєдинок відбору Євро-2024 Україна — Мальта, який відбудеться у словацькій Трнаві 19 червня. Олександр вже має відповідний практичний досвід, оскільки минулого року допомагав в організації виїзду воїнів на матч головної команди у Кракові, де 27 вересня збірна зустрічалася з командою Шотландії в межах розіграшу Ліги націй УЄФА-2022/2023. Крім того, Благодійний фонд Олександра Усика тривалий час активно допомагає захисникам України в придбанні транспорту, медикаментів та спорядження, необхідного нашим воїнам для стримування російської військової агресії.

«Дякую Олександру за його патріотизм і готовність підтримувати та допомагати військовим, яких він часто відвідує на передовій! Для національної збірної та нашої футбольної спільноти загалом участь у подібних соціальних проєктах, спрямованих на допомогу в реабілітації захисників-Героїв, є надзвичайно почесною місією! Важливою така підтримка і можливість відволіктися від війни є для самих воїнів, які ризикували життям заради захисту незалежності України. Впевнений, що така співпраця надихатиме й футболістів збірної, де в козака Усика є чимало друзів. Олександре, ласкаво просимо в команду!» — відзначив після зустрічі з амбасадором національної команди президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Інформація з офіційного сайту УАФ