Arsenal's Ukrainian defender Oleksandr Zinchenko shows respect to the fans after the final whistle of the English Premier League football match between Leicester City and Arsenal at King Power Stadium in Leicester, central England on February 25, 2023. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / (Photo by DARREN STAPLES/AFP via Getty Images)

«Хотіли виграти для нього». Тренер «Арсенала» Артета — про підтримку Зінченка в річницю повномасштабного вторгнення РФ

Гру проти «Лестера» український футболіст «Канонірів» провів у статусі капітана.

Матчі 25-го туру чемпіонату Англії проходять на тлі акцій на підтримку України. Заходи присвячені річниці повномасштабного вторгення РФ.

«Арсенал» у цьому турі зустрівся з «Лестером». «Канонірів» на гру з «Лисицями» у статусі капітана вивів захисник команди Олександр Зінченко. Лондонський клуб перед матчем зазначив, що капітанська пов’язка Зінченка є «знаком поваги та любові». Для українця матч з «Лестером» став першим у кар’єрі за лондонський клуб, який він провів як капітан.

Олександр Зінченко у грі проти «Лестера» провів на полі 93 хвилини, однак результативними діями у матчі не відзначився. Зрештою «Арсенал» переміг з рахунком 1:0.

Після матчу з «Лестером» тренер «Арсенала» Мікель Артета прокоментував результат матчу. Наставник «Канонірів» зазначив, що команді було важливо перемогти для підтримки Олександра Зінченка та людей в Україні.

«Ми хотіли виграти для нього [Зінченка], для його сім’ї та близьких, а також для всіх людей в Україні, які надихнули світ своїм бойовим духом, який вони демонстрували вже більше року», — сказав Мікель Артета.

«Арсенал» на цьому тижні провів ще одну акцію на підтримку України. Безпосередньо у п’ятницю, 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення «Каноніри» на своїй тренувальній базі вивісили на флагштоку прапор України.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт