«Динамо» поступилося «Бенфіці» у першому матчі кваліфікації плей-оф Ліги чемпіонів

Київське «Динамо» стартувало в раунді плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів з поразки від «Бенфіки». Матч закінчився з рахунком 0:2 на користь португальських гостей.

Команда Мірчі Луческу розпочала новий єврокубковий сезон з другого відбіркового раунду турніру, за сумою двох матчів мінімально здолавши «Фенербахче» (2:1). Таким чином кияни гарантували собі участь в груповому раунді одного з двох євротурнірів цього сезону. У разі подальшого вильоту з відбору Ліги чемпіонів «Динамо» восени гарантовано гратиме в основній частині Ліги Європи.

Третій раунд кваліфікації друга команда УПЛ подолала завдяки двом перемогам над австрійським «Штурмом» (за сумою двох матчів — 3:1). І мала виборювати місце в груповому раунді Ліги чемпіонів у двоматчевому протистоянні з португальською «Бенфікою».

Перший матч з командою українського форварда Романа Яремчука «Динамо» вже звично розпочинало на номінально домашньому полі в Лодзі, де змушено грати через повномасштабну збройну агресію Росії проти України. Та вже за дев’ять хвилин після стартового свистка опинилося в ролі команди, що відіграється, — захисник Жилберту з меж штрафного розстріляв ворота Георгія Бущана.

А ще за 30 хвилин «Бенфіка» відзначилася вдруге. Віктор Циганков виконав невдалу передачу в бік власних воріт, і м’яч перехопив ексвінгер «Шахтаря» Давід Нерес. Зрештою бразилець втратив м’яч, що вилилося у результативну передачу на форварда гостей Гонсалу Рамоса. У підсумку — 0:2 ще до перерви.

На 63-й хвилині матчу на полі з’явився нападник збірної України Роман Яремчук. Проте ані він, ані жодна з команд до фінального свистка не забивали — 0:2. Доля протистояння вирішуватиметься за тиждень у Лісабоні.

Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Плей-оф. Перший матч

«Динамо» — «Бенфіка» — 0:2

Голи: Жилберту, 9, Рамос, 37.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт