«Зоря» мінімально перемогла румунську «Університатю» у першому матчі сезону в Лізі Конференцій

Єдиний гол забив дебютант команди в єврокубках.

Луганська «Зоря» здобула першу перемогу у сезоні 2022/23 Ліги Конференцій. У матчі третього раунду кваліфікації луганці перемогли румунську «Університатю» — 1:0.

«Зоря» проводила перший офіційний матч за вісім місяців. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну луганці фінішували на четвертому місці і отримали путівку у третій раунд кваліфікації Ліги Конференцій.

Перед стартом нового сезону у «Зорі» змінився головний тренер: Віктора Скрипника, який пішов працювати у «Ворсклу», змінив нідерландець Патрік ван Левен. А першим суперником стала румунська «Університатя», яка у другому раунді кваліфікації вибила з турніру албанську «Влажнію». Цей матч для «Зорі» був формально домашнім — його луганці проводили у Любліні.

Перший матч у 2022 році закінчився для «Зорі» перемогою. Ще до перерви луганці мали кілька нагод, щоб відкрити рахунок, однак удари Єгора Назарини та Владислава Кабаєва проходили поруч зі штангою.

А ось на старті другого тайму «Зоря» забила. Денис Нагнойний, який дебютував за дорослу команду луганців у єврокубковій грі, замкнув подачу з кутового.

Через дві хвилини «Зоря» ледь не подвоїла рахунок. Після серії передач на ударній позиції опинився В’ячеслав Чурко, однак замість удару півзахисник «Зорі» віддав неточну скидку під удар партнерові по команді. У заключні ж півгодини зустрічі рахунок не змінився — 1:0 перед матчем-відповіддю у Румунії.

Ліга Конференцій. Третій раунд, перший матч

«Зоря» — «Університатя» 1:0

Гол: Нагнойний, 56.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт