VAR уперше використають у 3-му раунді кваліфікації ЛЧ. На цій стадії гратиме «Динамо»

Перші матчі «Динамо» у кваліфікації ЛЧ відбувалися без системи відеоповторів.

УЄФА вирішила запровадити систему відеоповторів (VAR) з третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. Про це повідомляється у пресрелізі організації.

Система відеоповторів діє у Лізі чемпіонів починаючи з сезону 2019/20. До розіграшу турніру 2022/23 її можна було застосувати з плей-оф раунду змагань.

У новому сезоні 2022/23 вже відбулися два раунди кваліфікації Ліги чемпіонів. Тепер ж УЄФА оголосила, що уперше система відеоповторів буде доступна суддів у третьому раунді кваліфікації.

В УЄФА також відзначили, що тісно співпрацюють з клубами та трансляторами щодо організації опції з VAR на цих матчах кваліфікації. Кожна бригада відеоасистентів, яка перебуватиме на місці, матиме у розпорядженні спеціальну кімнату з моніторами для стеження за грою та перегляду епізодів — як і на матчах групового етапу Ліги чемпіонів.

Що означає рішення УЄФА

У третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів гратиме київське «Динамо». Відповідно, обидва матчі протистояння киян проти австрійського «Штурму» відбуватиметься за наявності системи відеоповторів.

«Динамо» розпочало виступи у Лізі чемпіонів з другого раунду кваліфікації протистоянням проти «Фенербахче». У матчах української та турецької команди системи VAR не було.

Відсутність системи VAR могла вплинути на хід подій у матчах «Динамо» — «Фенербахче». Зокрема у другому поєдинку між командами арбітр не зарахував гол турецької команди, вилучив футболіста «Фенербахче» у другому таймі, а також поставив пенальті у ворота «Динамо». У кожному з цих епізодів суддя не міг розраховувати на систему відеоповторів.

Що відомо

  • Матчі третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів відбудуться 2-3 та 8-9 серпня.
  • «Динамо» у разі поразки у протистоянні проти «Штурму» вилетить до Ліги Європи, однак гарантуватиме собі участь у турнірі з групової стадії.
  • У вівторок, 2 серпня, відбудеться жеребкування плей-оф раунду Ліги чемпіонів, де «Динамо» також дізнається свого потенційного суперника за вихід у груповий раунд єврокубку.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт