Під Бахмутом загинув ексфутболіст «Динамо» та молодіжної збірної України Сергій Баланчук

Вихованець одного з топклубів країни й володар Кубка Ізраїлю воював у складі Збройних сил України.

У російсько-українській війні загинув колишній футболіст київського «Динамо» та молодіжної збірної України Сергій Баланчук. Про це повідомляє «Динамоманія».

Баланчук воював на фронті в Донецькій області в лавах Сил оборони України: до ЗСУ був призваний наприкінці квітня. Згідно з інформацією «Динамоманії», ексфутболіст загинув під Бахмутом внаслідок артилерійського обстрілу на 48-му році життя.

Сергій Баланчук розпочав футбольну кар’єру в київському «Динамо», де в юнацькі роки навчався у спортивній школі. Спершу дебютував у другому складі в 1992 році, а в 1995-му перейшов до основної команди. Грав на позиції захисника.

Згодом Баланчук приєднався до ізраїльського клубу «Маккабі» Хайфа, за який грав упродовж трьох сезонів, зокрема в єврокубках, і виграв у його складі Кубок Ізраїлю 1997/98 та «бронзу» національного чемпіонату 1998/99.

У 1999-му Сергій знову пробував себе в «Динамо» та виграв чемпіонат Першої ліги з «Динамо-2».

Проте врешті Баланчук перейшов до полтавської «Ворскли», де пробув понад три сезони. Наприкінці кар’єри, в 2003-му, виступав за харківський «Металіст». Після того, як покинув спорт, пішов у юридичну сферу.

Крім того, в 1995-1996 роках футболіст грав у складі молодіжної збірної України U21.

«Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Сергія Баланчука, – відреагували на смерть свого вихованця в «Динамо». – Не забудемо цієї жертви та не пробачимо окупантам жодної смерті українських воїнів. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг за мирне небо України, захищаючи нашу незалежність, свободу та демократичні цінності».

Що відомо

  • За інформацією міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта, з початку повномасштабної війни Росії проти України загинуло близько 100 українських спортсменів і тренерів. Ще 22 перебувають у полоні.
  • Понад три тисячі спортсменів наразі воюють із Росією в лавах української армії. Серед волонтерів – понад 1100 спортсменів і тренерів.
  • Спортивний комітет України запустив проєкт «Янголи спорту», на якому повідомляє про втрати українського спорту в російсько-українській війні.

Інформація з сайту Суспільне:Спорт