Срібний призер Олімпіади-2022 Олександр Абраменко перерахував кошти за медаль на допомогу українцям

Олімпійський чемпіон Пйончангу-2018 та срібний призер Пекіна — 2022 Олександр Абраменко вирішив перерахувати 100 000 гривень, отриманих від Міністерства оборони України за срібну медаль цьогорічних Олімпійських ігор, на потреби України. Про це повідомляє Асоціація спортивних журналістів України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Половину цієї суми Олександр відправить волонтерам свого рідного Миколаєва, решту — в благодійний фонд «Країна спорту», пріоритетним напрямком якого є активна гуманітарна допомога постраждалим внаслідок війни в Україні.

«Олександр зателефонував й запропонував перерахувати 50 тисяч гривень на потреби «Країни спорту». Ми зустрілися в Києві, олімпійський чемпіон під час зустрічі переказав допомогу на рахунок Країни спорту. Вдячні Олександру за підтримку та довіру!», — розповів нам співзасновник благодійного фонду, член Правління Асоціаціі спортивних журналістів України Геннадій Николайчук.

Крім Геннадія, співзасновником Фонду є Олександр Потапенко — семиразовий чемпіон України з регбі-15 і шестиразовий чемпіон України з регбі-7, нині — співвласник мережі фітнес-клубів «Спортленд» та «Континент».