У Миколаєві відбувся Різдвяний турнір з футзалу серед дівочих команд

У неділю, 16 січня, у спортивній залі 79-ої окремої десантно-штурмової бригади відбувся Різдвяний турнір з фут залу серед дівчат 2010 року народження та молодше.

Захід відбувся під егідою Асоціації футболу Миколаївської області. Організатором виступила голова комітету жіночого футболу АФМО Яна Манчик.

Позмагатися за головний трофей турніру прибули чотири команди: «Промінь» (Горохівська ОТГ), «Новий Буг», «Нова Каховка» (Херсонська обл.) та збірна Миколаєва.

На урочистому відкритті заходу учасників змагання привітали спеціаліст комітету дитячо-юнацького футболу АФМО Микола Некрасов та голова комітету жіночого футболу Яна Манчик.

«Від себе особисто та від голови АФМО Олександра Станіславовича Пасічного вітаю вас з новорічними та різдвяними святами, бажаю багато радісних моментів у новому році, щастя та здоров’я. Зараз жіночому футболу в світі та в нашій країні приділяється дуже багато уваги. Наше велике бажання, щоб більшість з вас у майбутньому потрапила до професійних команд. Тому тренуйтеся, наполегливо працюйте і насолоджуйтесь грою у футбол. І цей турнір – це перший крок до нашої мети. Успіхів вам у цьому!», — звернувся до юних футболісток Микола Некрасов.

Незважаючи на досить юний вік, футболістки демонстрували бойових характер, азарт та велике бажання перемогти. Проте атмосфера на турнірі панувала дружня, команди підтримували одна одну та раділи перемогам інших.

У підсумку зіграних матчів призові місця розподілилися наступним чином:

І місце – «Новий Буг» (тренер Тетяна Струц);

ІІ місце – «Промінь», Горохівська ОТГ (тренер Сергій Господаренко);

ІІІ місце – «Нова Каховка», Херсонська обл. (тренер Андрій Кивнюк);

ІV місце – збірна Миколаєва (тренер Яна Манчик).

Також організаторами були визначені кращі гравці турніру у таких номінаціях:

«Краща голкіперка» — Ольга Факова («Нова Каховка»);

«Краща нападниця» — Діана Садченко («Промінь»);

«Краща гравчиня» — Анастасія Черевань («Новий Буг»).

Команди були нагороджені кубками, медалями та грамотами, а кращі футболістки – індивідуальними статуетками від АФМО. Також спонсор турніру Благодійний фонд Григорія Курганського надав кожній учасниці змагань солодкі призи.

Наостанок організаторка змагань Яна Манчик привітала присутніх:

«Дякую всім учасникам нашого турніру за те, що ви викладалися в кожній грі, тренерам, які відгукнулися на запрошення та привезли вас на змагання, а також батькам за те, що займаються вашим спортивним вихованням. Як керівник жіночого футболу в області, я маю велике бажання та мету проводити подібні турніри якомога частіше, щоб ви здобували ігровий досвід, вчилися один в одного, щоб тренери мали змогу спілкуватися та ділилися досвідом, і бачити як можна покращити вашу гру задля вашого прогресу. Я вважаю, що подібні турніри приведуть нас до перемог у майбутньому, і ми зможемо успішно виступати на всеукраїнських змаганнях, а, можливо, і вище».

Більше фото на нашій фейсбук сторінці