Вища ліга зимової першості: результати п’ятого туру

Цього вікенду, 25 та 26 грудня, відбувся п’ятий тур Відкритого зимового чемпіонату Миколаєва, який, нагадаємо, проходить під егідою Асоціації футболу Миколаївської області та Асоціації футболу Миколаєва.

До вашої уваги огляд матчів Вищої ліги.

П’ятий тур чемпіонату вразив насправді зимовою погодою: першого ігрового дня учасники змагань зіткнулися із засніженим полем, яке вносило свої корективи у гру. На другий день на заваді у команд стояло заледеніле полотно, яке більше було схоже на каток. Втім, учасників зимової першості погодні умови не лякають, адже саме це є родзинкою подібних змагань.

У Вищій лізі п’ятий тур розпочався зустріччю між командами «Варварівка» та FM Agro. Суперники відразу увійшли у гру та боротьбу. Вже на 7 хвилині через гру рукою у ворота врадіївської команди був призначений пенальті, пробивати взявся Маркитан, проте переграти голкіпера йому не вдалося. Суперники регулярно загострювали ситуацію біля обох воріт і, як наслідок, рахунок був відкритий на заключній хвилині першого тайму Роджером Амаду, який зрізав м’яч у власні ворота.

У другому таймі команди також довго не розкачувалися, одразу розпочавши обмінюватися голами. На 55 хвилині Маркитан зрівнює результат матчу, а за три хвилини Носов з другої спроби у падінні головою знову повертає перевагу своїй команді. Проте вже на 65 хвилині Щербина, відірвавшись від захисників опонента, робить рахунок нічийним 2:2. Кінцівка матчу була на користь «Варварівки»: спочатку Куянов вдало замкнув подачу зі штрафного, а згодом і Климко поцілив у ворота суперника, поставивши крапку забитим м’ячам у зустрічі.

«Варварівка» – FM Agro 4:2 (0:1)

Арбітри: Л. Ізбаш, Р. Трофимчук, І. Голіяк. Спостерігач арбітражу: М. Зубрицький (усі – Миколаїв).

Голи: К. Маркитан (-7, 55), Р. Амаду (40 АГ), С. Щербина (65), В. Куянов (73), Д. Климко (80) – І. Носов (58).

Попередження: А. Шиманець (27), Р. Амаду (28), Д. Солоніков (64) – Д. Борзов (49), Ю. Дмітрієв (72).

Наступного ігрового дня на штучному полі Центрального міського стадіону зустрілися команди «Шевченкове» та «Воронівка». По напруженню матч не поступався попередньому, боротьба велась на кожному клаптику поля, яке до речі цього дня було льодовим катком та приносило багато незручностей. Втім, відкрити рахунок вдалося відносно швидко: вже на 10 хвилині Вітенко вперше поцілив у ворота «Шевченкового». Перевага «Воронівки» тривала лише 16 хвилин, яких було достатньо для того, щоб суперник підготував та реалізував атаку. Гол на свій рахунок записав Каранга. Але ще до перерви номінальні гості зуміли повернути собі гольову перевагу, завдяки влучному удару Гранковського.

Друга половина гри пройшла на рівних, і суперники змогли обмінятися точними ударами: знову лише 10 хвилин гри було вдосталь Вітенку, аби реалізувати чергову атаку своєї команди, записавши дубль на свій рахунок, і так само за 15 хвилин Каранга також забиває вдруге. Втім гольового запасу «Воронівці» вистачило для здобуття переможних очок.

«Шевченкове» – «Воронівка» 2:3 (1:2)

Арбітри: Л. Ізбаш, Р. Трофимчук, І. Голіяк. Спостерігач арбітражу: А. Єремєєв (усі – Миколаїв).

Голи: Я. Каранга (26, 65) – Є. Вітенко (10, 50), С. Гранковський (34).

Попередження: О. Тіщенко (64), В. Гончаров (76) – «Шевченкове».

Також і з полем, і один з одним в цей день боролися команди «Арарат» та «Воднік-EVT» і «Таксі 994-Роллер» та «Суднобудівник». Обидва матчі пройшли у рівній боротьбі та в обох випадках долю зустрічі вирішив один єдиний гол. У матчі «Арарат» — «Воднік- EVT» це був пенальті, який успішно реалізував Гаврилов, зрівнявши рахунок та принісши своїй команді одне очко. А у зустрічі між командами «Таксі 994-Роллер» та «Суднобудівник» ним став єдиний точний удар Дрозда вже на заключних хвилинах матчу. В обох матчах не обійшлося і без вилучень. Однак, якщо у першій грі причиною стали емоції, то у другій – намагання гравця уберегти свої ворота від голу.

«Арарат» – «Воднік-EVT» 1:1 (1:0)

Арбітри: А. Артеменко, О. Зєвакін, С. Пашинський. Спостерігач арбітражу: П. Винарський (усі – Миколаїв).

Голи: С. Тимчак (23) – М. Гаврилов (+42).

Попередження: Ю. Гірчев (36), Д. Криворотий (49), Т. Чоларія (50), С. Тимчак (51), О. Чаус (63) – Д. Фобіянський (7), М. Гаврилов (28), А. Бартальов (72).

Вилучення: Д. Севодняєв (53), Ю. Гірчев (58) – «Арарат».

«Tаксі 994-Роллер» – «Суднобудівник» 1:0 (0:0)

Арбітри: Є. Єремєєв, О. Мерцалов, М. Чернега. Спостерігач арбітражу: П. Винарський (усі – Миколаїв).

Голи: Д. Дрозд (60).

Попередження: П. Вдов (23) – О. Короєв (24), Є. Матіїв (75).

Вилучення: Ю. Король (73) – «Таксі 994 – Роллер».