«Южноукраїнськ», впевнено перемігши «Арбузинку», з першого місця в групі виходить до наступного етапу обласного чемпіонату

У неділю, 31 жовтня, в рамках заключного туру першого кола Чемпіонату Миколаївської області на полі пгт Арбузинка зустрілися команди «Южноукраїнськ» та «Арбузинка».

«Южноукраїнськ» — «Арбузинка» 7:2 (3:0)

Арбітри: В. Колісник, О. Мерцалов, В. Чубарь. Спостерігач арбітражу: А. Єремєєв (усі – Миколаїв).

Голи: Р. Думяк (35, 38, 78), В. Чорнописький (44), Д. Кухаренко (65, 69, 84) – Є. Угрин (55), І. Андреєв (64).

Попередження: С. Гранковський (67), М. Крецу (75) – М. Мицик (27), Р. Овчаренко (58).

Через заборону проводити масові заходи у рідному місті «Южноукраїнськ» приймав суперника на їх же стадіоні. Задача у господарів була тільки одна – здобути перемогу. Команда вже знала, що суперник по першій сходинці турнірної таблиці ФК «Семенівка» очки втратив, тому була хороша нагода захопити лідерство. Однак і «Арбузинка» втрачати очки без бою не бажала. Тому початок був напружений, а боротьба рівна. Рахунок вдалося відкрити лине на 35 хвилині, коли Думяк вперше поцілив у ворота гостей. За три хвилини футболіст відмітився вдруге. А наприкінці першого тайму гол «у роздягальню» забив Чорнописький, відправивши свою команду у гарному настрої на перерву.

Проте початок другої половини гри знову був за «Арбузинкою»: команда змогла двічі вразити ворота опонента. Влучними ударами відзначилися Угрин та Андреєв. Такі обставини змусили «Южноукраїнськ» мобілізуватися та з новими силами піти наступом на володіння суперника, що призвело до ще чотирьох голів: по хет-трику оформили Кухаренко та Думяк. У підсумку впевнена перемога «Южноукраїнська» з рахунком 7:2, яка дозволила команді з першого місця в групі вийти до наступного етапу чемпіонату.

«У суботу «Первомайськ» подарував нам шанс, і ми мали його використати. Але «Арбузинка» також у разі перемоги могла потрапити до Вищої ліги і було видно, що вони цього хотіли. Початок був важким. Ми начебто гру тримали, але моменти створювала «Арбузинка». Було три майже гольових виходи, але нам пощастило, вони не реалізували їх. На 35 хвилині гарно зіграв правий півзахисник Руслан Думяк і двічі вразив ворота. Одразу стало легше дихати. Потім третій забили і на перерву пішли задоволені. У другому таймі зробили кілька замін і пропустили два м’ячі. Знову повернулася напруга. Але змогли забити четвертий і вже було простіше.

Зараз піднялися на перше місце у групі і тепер з нього вийдемо у Вищу лігу. Ми задоволені, також задоволені наші вболівальники, керівники, депутати, які нам допомогли, голова наглядової ради ПРАТ «Юженергобуд» Іван Матвійович Ясеницький та директор Дмитро Анатолійович Литвиненко, які також підтримували нас у цьому році. Зараз ми пішли на відпочинок, але, можливо, візьмемо участь у зимовій першості області задля підготовки до наступного кола чемпіонату. Плануємо також підсилюватися, вже ведемо перемовини з деякими футболістами, повертаються два наших травмованих центральних півзахисники, які в цьому році ще не грали. Ми задоволені тим, як все склалося у цьому колі», — поділився враженнями спортивний директор ФК «Южноукраїнськ» Володимир Ясуник.

Фото з архіву