AgriGrein, здолавши «Казанку», здобув перемогу у Першій лізі чемпіонату області

У суботу, 3 липня, на штучному полі Центрального міського стадіону відбувся матч заключного туру Першої ліги Чемпіонату Миколаївської області між командами AgriGrein та «Казанка».

Учасники обласної першості у цьому сезоні подарували поціновувачам футболу справжній шквал емоцій, тримаючи у напрузі до останнього матчу, адже до заключного туру доля призових місць буда невідома.

AgriGrein (Баштанський р-н) – «Казанка» 5:1 (1:1)

Арбітри: Є. Єремєєв, І. Голіяк, С. Пашинський. Спостерігач арбітражу: О. Комаренко (усі – Миколаїв).

Голи: Гірчев (1, 86), Мица (60, +78), Маліновський (70) – Рибак (41).

Попередження: Лі (78) – Стеркун (43).

Вилучення: Стингач (90) – «Казанка».

AgriGrein, враховуючи технічну перемогу «Укр-Ниви», що було відомо ще до початку цього матчу, була необхідна лише перемога, щоб здобути чемпіонство у Першій лізі. «Казанка», у разі перемоги, мала шанс зачепитися за бронзові нагороди. Однак, судячи з усього, бажання AgriGrein було сильнішим. Команда зі стартового свистка побігла в атаку і вже на першій хвилині матчу відкрила рахунок. Замкнув вихід своєї команди точним ударом Юрій Гірчев. До перерви однакові шанси забивати мали обидві команди, однак успішною виявилася атака саме «Казанки» на заключних хвилинам тайму. Гол на свій рахунок записав Віктор Рибак на 41 хвилині.

Після перерви господарі поля піднатисли, і вже на 60 хвилині після удару Євгена Мици повели у рахунку. А за 10 хвилин пройшла ще одна атака команди, яку замкнув Антон Маліновський – 3:1. Не встигла «Казанка» оговтатися, як за зрив чергової атаки на їх ворота арбітр призначає пенальті, який відмінно реалізовує Мица. До закінчення матчу залишалося трохи більше 10 хвилин, а AgriGrein вже вів у рахунку 4:1 і на цьому не зупинився. 86 хвилина Гірчев проривається лівим флангом і забиває ще один гол. Незважаючи на значну перевагу однієї з команд у рахунку, обидва суперники продовжували боротися до фінального свистка та встигли ще по одному разу відмітитися у воротах один одного, однак в обох випадках бокові арбітри «засвітили прапорці». За нецензурне вираження невдоволення відміною голу своєї команди червону картку вже на останній хвилині матчу отримав Стингач. У підсумку впевнена перемога AgriGrein і команда виборює чемпіонський кубок!

Після гри заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін та головний спеціаліст відділу проведення змагань Олександр Мариненко привітали команди із закінченням чемпіонату та побажали успіхів у наступних змаганнях.

«Дуже приємно, що до останнього туру у нас зберігаються емоції та бойовий настрій. Обидві команди боролися до останнього у надії відібрати очки та посісти достойне місце. Дуже приємно, що усі відповідально відносяться до ігор. Чемпіонат був розтягнутий у часі, всі мали змогу укріпитися, набрати оптимальну форму. Хтось, можливо, трохи удачливіший, досвідченіший або просто мав більше бажання перемогти, тому і посів перше місце. Сьогодні переможених немає, ми всі разом розвиваємо та підтримуємо футбол. Хочу передати вам вітання від голови АФМО Олександра Пасічного та перейти до нагородження», — привітав команди Олександр Балакін.

Першими свої нагороди отримали судді. За рішенням Комітету арбітрів у цьому сезоні кращім асистентом арбітру Чемпіонату Миколаївської області була визнана Ірина Голіяк. Нагороду «Кращій арбітр Чемпіонату Миколаївської області» отримав Євген Єремєєв.

Також індивідуальним призом «Кращий гравець» був нагороджений футболіст ФК «Казанки» Данило Соловйов.

Після цього свої нагороди отримав і чемпіон Першої ліги Чемпіонату Миколаївської області ФК AgriGrein.