Визначились переможці дитячого чемпіонату області у Першій лізі

У суботу, 12 червня, у селі Грушівка Первомайського району пройшли фінальні ігри Першої ліги дитячого чемпіонату Миколаївської області, який відбувався під егідою Асоціації футболу Миколаївської області та за спонсорською підтримки «Ідеального таксі – 994».

Змагання проходили у двох вікових категоріях: старша (2005 – 2006 рр.н.) та молодша (2007 – 2008 рр.н.) і у двох зонах: «Південь» та «Північ».

З «Південної» зони до заключної части змагань вийшли команди старшої вікової категорії ДЮСШ Степове та МДЮСШ Новий Буг та молодшої вікової категорії МДЮСШ Нова Одеса та ДЮСШ Березнігувате. З «Північної» зони у старшій категорії сильнішими були «Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н) та КЗ ЮДЮСШ Южноукраїнськ, серед молодших команд — «Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н) та ДЮСШ Веселинове.

У півфінальних зустрічах особливої інтриги не спостерігалося, майже у кожній парі виокремлювався лідер. Підсумок лише однієї гри був визначений за допомогою післяматчевих пенальті.  

Старша група

«Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н) – ДЮСШ Степове 3:1;

КЗ ЮДЮСШ Южноукраїнськ – МДЮСШ Новий Буг 0:3;

Молодша група

«Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н) – ДЮСШ Березнігувате 2:2 (пен. 4:5);

ДЮСШ Веселинове – МДЮСШ Нова Одеса 1:4.

У фіналі серед старших команд зустрілися «Ортодокс-Вікторі» та МДЮСШ Новий Буг, де первомайці впевнено здолали суперника з рахунком 4:1.

У молодшій віковій категорії фінальна гра була більш напружена, команди зберегли інтригу аж до післяматчевих пенальті, де точнішими виявились гравці ДЮСШ Березнігувате.  

МДЮСШ Нова Одеса – ДЮСШ Березнігувате 1:1 (пен. 4:5).

Таким чином, призові місця чемпіонату області розподілилися так:

Старша група

І місце – «Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н);

ІІ місце – МДЮСШ Новий Буг;

ІІІ місце – ДЮСШ Степове та КЗ ЮДЮСШ Южноукраїнськ;

Молодша група

І місце – ДЮСШ Березнігувате;

ІІ місце – МДЮСШ Нова Одеса;

ІІІ місце – «Ортодокс-Вікторі» (Первомайський р-н) та ДЮСШ Веселинове.

Також організатори виділили кращих гравців у складі кожної команди. Ними стали:

Старша вікова категорія

Артем Чернявский («Ортодокс-Вікторі»), Ярослав Гончаров (КЗ ЮДЮСШ Южноукраїнськ), Олег Алексашенко (ДЮСШ Степове), Дмитро Лясковский (МДЮСШ Новий Буг).

Молодша вікова категорія

Дмитро Лукьянов («Ортодокс-Вікторі»), Максим Стратулак (ДЮСШ Березнігувате), Микола Макарчук (МДЮСШ Нова Одеса), Микола Ярошко (ДЮСШ Веселинове).

На церемонії нагородження учасників фінальної частини чемпіонату привітали заступник голови Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Балакін, голова Федерації футболу Южноукраїнська Юрій Бойко та голова Федерації футболу Первомайська Микола Флакей. Організатори побажали учасникам міцного здоров’я, наснаги та не зупинятися на досягнутому, а продовжити розвиватися надалі у вибраному виді спорту.

Після чого переможці і призери отримали кубки, медалі та грамоти, а кращі футболісти – індивідуальні статуетки.