В Березанці пройшов спортивний фестиваль «Відкриті уроки футболу»

Українська асоціація футболу України, Асоціація футболу Миколаївської області, Федерація футболу Березанської громади реалізовують соціальний проект «Відкриті уроки футболу».

В рамках цього проєкту 30 травня на стадіоні «Фортуна» в Березанці відбувся спортивний фестиваль «Відкриті уроки футболу», організований Федерацією футболу Березанської громади спільно з відділом ОКМС селищної ради.

Це було справжнє свято футболу, незабутніх позитивних емоцій, свято дітей, батьків і вчителів, з піснями і вітаннями від селищного голови Валерія Хоміцького та поважних гостей – народного депутата України Артема Черноморова, депутата Миколаївської райради та заступника голові Асоціації футболу Миколаївської області Олександра Балакіна, обласного депутата Володимира Погадаєва.

У заході взяли участь 100 дітей загальноосвітніх закладів, їхні супроводжуючі особи та викладачі фізкультури Березанської громади. Діти брали активну участь у спортивних естафетах з елементами футбольної гри, а також отримали практичні уроки правил дорожнього руху під час катання на самокатах.

Під час фестивалю команди-учасниці отримали у подарунок футбольні м’ячі від Артема Черноморова, а по завершенню свята всі дітки одержали Дипломи учасника соціального проекту Української асоціації футболу «Відкриті уроки» за підписом Президента УАФ Андрія Павелка.

Протягом фестивалю діти були забезпечені мінеральною водою, сухим пайком, а також морозивом у подарунок.

Спортивне свято було відкрите для всіх і націлене не на досягнення спортивного результату, а на отримання радості від гри незалежно від рівня здібностей дитини, впровадження цінностей здорового способу життя молоді, забезпечення рівного доступу до футболу дівчат, сиріт, дітей зі спеціальними потребами.

Координатор проекту у Миколаївській області Володимир Єфімако поділився враженнями від свята:

«Нарешті вдалося реалізувати проект в Березанці. Він був перенесений через пандемію з 2020 року на 2021. Вибір припав саме на Березанку через хорошу активності місцевої федерації футболу, а саме її керівника Ігоря Анатолійовича Чапчая.

Фестиваль відбувся на одному з кращих натуральних полів Миколаївської області, де можна приймати і змагання Всеукраїнського масштабу.

Цей соціальний проект вже не перший рік успішно реалізується Українською асоціацією футболу і обласною асоціацією на території Миколаївської області. Фестивалі вже відбулися в Первомайську, Вознесенську, Южноукраїнську, Миколаєві, Березнегуватому і в цьому році в Березанці. Також 6 червня захід відбудеться в Новому Бузі до Дня міста.Головна мета проекту – через таке свято спорту, футболу об’єднати дітей, прищепити корисні звички, а також дати можливість реалізувати себе.Організатори дуже відповідально підійшли до заходу, все було підготовлено на високому рівні. Але головний показник того, що свято відбулося – це радість і посмішки дітлахів».