У насиченому матчі Першої ліги обласного чемпіонату «Казанка» здолала «Южноукраїнськ»

У неділю, 30 травня, відбулася зустріч в рамках Першої ліги Чемпіонату Миколаївської області між командами «Казанка» та «Южноукраїнськ».

«Казанка» – «Южноукраїнськ» 2:0 (2:0)

Арбітри: Є. Єремєєв, М. Чернега, С. Пашинський. Спостерігач арбітражу: М. Зубрицький (усі – Миколаїв).

Голи: Гаєвський (6), Рибак (18), Щербаков (-15) – Сінкевич (-61).

Попередження: Бібура (65), Спорнік (74), Соловйов (88) – Шарата (75), Мицик (84).

Вилучення: Камишний (55).

Матч між командами був цікавий та насичений: протягом 90 хвилин вболівальники побачили два незабитих пенальті, вилучення голкіпера, безліч моментів і лише два з них реалізованих. А тепер детально про все.

У першій половині матчу ініціатива була на боці «Казанки». Господарі вже на 6 хвилині відкрили рахунок влучним ударом Гаєвського. Не встиг суперник оговтатися, як вже за 9 хвилин арбітр призначає у їх ворота 11-метровий удар. Виконувати стандарт взявся Щербаков, однак голкіпер «Южноукраїнська» вистояв, відбивши удар. Але вже на 18 хвилині «Казанка» все ж забиває вдруге: на цей раз гол на свій рахунок записав Рибак. І до перерви рахунок більше не змінювався.

На початку другого тайму «Южноукраїнськ» влаштував атаку на протилежні ворота, нападник команди, випередивши захисників і голкіпера, вже наближався до пустих воріт, однак Камишний завадив голу ціною видалення. У ворота став польовий гравець – захисник Олександр Стингач. Незважаючи на те, що «Южноукраїнськ» був у більшості, володів у другій половині гри перевагою та створив достатню кількість моментів, забити команді так і не вдалося. Навіть пенальті на 61 хвилині не допоміг. Удар капітана команди Сінкевича тимчасовий голкіпер «Казанки» відбив. Рахунок у підсумку залишився незмінним – 2:0 на користь господарів.

Таким чином, команди мають однакову кількість очок і уся боротьба за призові місця Першої ліги ще попереду.                 

«Гарний був матч, гарний суперник – тим і приємніша перемога. На цю гру у нас нарешті був хороший сбір. У першому таймі ми повністю контролювали гру, забили два голи, могли і більше. Як мінімум 4:0 мали вигравати у першому таймі та закривати гру. А так була легка нервозність. У другому таймі прикра ситуація – видалення нашого голкіпера. У ворота поставили польового гравця Олександра Стингача, він відбив пенальті та чудово відстояв. Це, думаю, був вирішальний момент. Дуже задоволений грою, адреналіновий був матч. Вболівальники у захваті. Боротьба уся ще попереду, сподіваюся, фортуна нас більше не залишить», — прокоментував гру тренер ФК «Казанка» Роман Левицький.

«Не фарт. Ми майже 80 хвилин сиділи на їх воротах, 10 раз били і не забили, вони два рази вдарили і два голи забили. У футболі таке буває. Вже вдруге нам не щастить, мали перемагати, але не вийшло. При рахунку 2:0 арбітр призначив пенальті у ворота суперника. Удар нашого капітана голкіпер витягнув. Після цього у них відбувся підйом. Психологія дуже сильно впливає на результат матчу. У другому таймі жодного удару по нашим воротам, ми домінували, але програли. Таке буває. Ми потрапили у глибоку яму: два матчі поспіль програли, до того ж основним суперникам. Але боротьба ще не завершується. Сподіваємося посісти призове місце, але для нас важливішим є вихід у Вищу лігу», — поділився враженнями тренер ФК «Южноукраїнськ» Володимир Ясуник.

Фото з архіву