Вища ліга обласного чемпіонату: у бойовій зустрічі «Васт» здобув перемогу над «Варварівкою»  

У суботу, 15 травня, на штучному полі Центрального міського стадіону відбувся матч чергового туру Вищої ліги Чемпіонату Миколаївської області між командами «Варварівка» та «Васт».

«Варварівка» (Миколаїв) – «Васт» 2:4 (0:1)

Арбітри: А. Артеменко, С. Пашинський, О. Мерцалов. Спостерігач арбітражу: М. Зубрицький (усі – Миколаїв).

Голи: Климко (54), Солоніков (70) – Бардадим (1), Толгаренко (61), Носов (66), Музика (76).

Попередження: Маркитан (33) – Душук (40), Носов (45), Бардадим (72), Дімітрієв (75).  

Матч розпочалася дуже швидким голом: вже на першій хвилині Дмитро Бардадим поцілив у ворота «Варварівки». Далі гра вирівнялася, боротьба точилася на кожному сантиметрі поля, «Варварівка» щосили намагалася змінити результат гри, але і «Васт» не збирався поступатися. Ще на початку тайму гості мали гарну можливість подвоїти  рахунок: атака заходила з лівого флангу, Вадим Радіола вийшов на випередження, проте не встиг, м’яч вже летів у ворота, коли Володимир Кушнирук підстрахував свого голкіпера та вибив снаряд майже з лінії воріт.

На початку другого тайму, на 54 хвилині, «Варварівка» все ж зрівняла рахунок. Кирило Маркитан віддав пас на Дмитра Климкка, а той відправив м’яч точнісінько у ворота. Однак нічийний результат протримався недовго. Вже за 7 хвилин Олександр Толгаренко повертає своїй команді гольову перевагу, а ще за п’ять хвилин Ілля Носов робить рахунок 3:1 на користь «Васту». Друга половина гри була насичена гольовими моментами. І вже на 70 хвилині Дмитро Солоніков зменшує відставання, закручуючи м’яч прямим ударом з кутового. Однак менше ніж за 10 хвилин «Васт» знову відзначився у воротах Радіоли. Цього разу гол на свій рахунок записав Анатолій Музика і «Васт» здобуває перемогу з рахунком 4:2 над «Варварівкою».

Тренер команди «Васт» Антон Шиманець прокоментував гру:

«Це була гарна, важка гра. Команди рівні, але ми свої моменти реалізували, а вони – ні. У нас трохи молодший склад, супернику важче у цьому плані. В цілому, результатом задоволений. Хоча ми на кожен матч налаштовуємося на перемогу, але, так, хотілося відігратися за першу гру, де здобули поразку.

За зиму ми дозаявили декількох футболістів, які сьогодні допомогли здобути результат, наприклад, Тіщенко віддав дві гольові передачі. Ми ж ще граємо у Аматорській лізі Одеської області, хочемо набрати як можна більше досвіду, там ігри два рази на тиждень, тому у нас було лише два дні відпочинку перед грою. Раніше нам не вистачало фізичних кондицій, ми завжди пропускали наприкінці матчу, то зараз, завдяки частим іграм, ми це підтягнули. Будемо і далі працювати. В планах на останнє коло змагань – набирати максимальну кількість очок».