ЖФК «Ніка» впевненою перемогою завершила сезон у Вищій лізі України

У п’ятницю, 14травня, на домашній арені у парку «Перемога» ЖФК «Ніка» приймала уманських «Пантер» у рамках заключного туру Вищої ліги Чемпіонату України.

Нагадаємо, що цей матч був за першу сходинку у другій групі чемпіонату, на яку претендували обидві команди.

«Ніка» (Миколаїв) – «Пантери» (Умань) 4:0 (2:0)

Арбітри: К. Козорог (Київська обл.), А. Резнік (Київська обл.), А. Олійник (Кропивницький), І. Голіяк (Миколаїв). Спостерігач арбітражу: С. Возняк (Миколаїв).

Голи: Мироненко (22, 38), Глущенко (57, 62).

Попередження: Клепацька (76) – Ткачук (31).

З самого початку матчу господарки захопили ініціативу, активно шукаючи слабкі місця в обороні суперниць. До воріт проривалися Клепацька та Глущенко, проте відкрила рахунок Вікторія Мироненко. На 22 хвилині Інна Глущенко зайшла з правого флангу та віддала прострільний пас на Мироненко, яка обрала вигідну позицію у карному майданчику та відправила м’яч у ворота. «Ніка» продовжувала створювати загострення біля володінь «Пантер» і на 38 хвилині знову Мироненко після пасу Клепацької  подвоїла рахунок.

У другому таймі характер гри не змінився: миколаївчанки володіли перевагою та регулярно турбували оборону суперниць. На початку тайму гарний момент з’явився у Інни Глущенко: після виконання штрафного удару м’яч потрапив у поперечку, а від неї зупинився у кількох сантиметрах від лінії воріт. Але вже на 57 хвилині нападниця реабілітувалася. Вибігши з центра поля та залишивши позаду весь захист «Пантер», Глущенко опинилась один на один з голкіпером та відправила м’яч повз неї. За п’ять хвилин нападниця повторила забігання та зробила рахунок остаточним – 4:0.   

Таким чином, ЖФК «Ніка» завершує дебютний для себе сезон у Вищій лізі Чемпіонату України на першому місці у другій групі. Також Інна Глущенко посідає другу позицію у рейтингу кращих бомбардирів, маючи на рахунку 17 голів, а Олена Клепацька – п’яту з 15 забитими м’ячами.  

Головний тренер «Ніки» Володимир Єфімако підсумував переможну гру:

«Це був так званий міні-фінал у другій групі Вищої ліги. Команда на одне очко відставала від нас і я радий, що ми на позитивній ноті закінчили дебютний чемпіонат! Суперник прагнув компактно оборонятися в низькому блоці і не відразу виходило його зламати. У другому таймі краще взаємодіяли в центрі і проходили хороші атаки. Вітаю з дебютними голами Мироненко Вікторію, прогресують гравці, які частіше виходять на заміну».