Матчем «Шевченкове» — «ЛІЯ» стартував дебютний сезон чемпіонату АФМ

У вівторок, 4 травня, стартував дебютний сезон чемпіонату Асоціації футболу Миколаєва. На штучному полі Центрального міського стадіону зустрілися команди «Шевченкове» та «ЛІЯ».

Перед матчем учасників змагання привітали організатори та спонсори чемпіонату: секретар Миколаївської міської ради та президент АФМ Дмитро Фалько, директор ТОВ «Юг-Судоремонт» та віце-президент АФМ Сергій Бурковець, директор ТОВ «Єдине таксі» та віце-президент АФМ Сергій Проданюк, директор Центрального міського стадіону Володимир Коссе, заступник голови АФМО Олександр Балакін та голова АФМ Олександр Мунч.

«Наша новостворена організація покликана сприяти розвитку аматорського і дитячого футболу в Миколаєві. Сьогодні – це перший крок великого шляху. І, я впевнений, що згодом кожен з нас буде пишатися тим, що був причасний до цього. Усім успіхів та вперед до перемог!», — привітав команди Дмитро Фалько.

Організатори приєдналися до побажань президента АФМ, після чого вручили командам новенькі м’ячі. А далі розпочався сам матч.

«Шевченкове» – «ЛІЯ» 2:2 (2:1)

Арбітри: А. Артеменко, О. Капуста, С. Гайчев. Спостерігач арбітражу: С. Возняк.

Голи: Сокур (3, 21) – Тишкович (43), Кравченко (61).

Поперелження: Я. Александров (44), Сокур (67) – Лебєдєв (74), Гординець (83), Канавський (88).

Вилучення: Я. Александров (76).

Від початку гри «Шевченкове» притисло «ЛІЯ» до їх же воріт та одразу почало створювати небезпечні атаки. І вже на 3 хвилині рахунок матчу був відкритий: Дмитро Сокур зайшов з правого флангу і відправив м’яч у дальній кут воріт. Згодом, на 21 хвилині, все той же Сокур подвоїв рахунок. Пройшовши центром, гравець виманив на себе голкіпера «ЛІЯ» та відправив м’яч повз нього. Номінальні гості до перерви мали зовсім не багато виходів до воріт суперника, у той час, як «Шевченкове» створило ще кілька дуже перспективних атак. Втім відіграти один м’яч до перерви «ЛІЯ» вдалося. Опинившись у карному майданчику, Олександр Тишкович вже під завісу тайму забив гол.

Після перерви гра вирівнялася. Обидві команди час від часу створювали небезпечні моменти біля воріт один одного. Однак на 61 хвилині доля всміхнулася саме «ЛІЯ»: Антон Кравченко ударом з правого флангу зрівняв рахунок. На 76 хвилині «Шевченкове» залишилося у меншості, отримавши друге попередження, з поля пішов Ярослав Александров. Проте ситуацію на полі це суттєво не змінило. Наприкінці матчу «Шевченкове» мало можливість повернути собі гольову перевагу, однак влучити у ворота так і не вдалося. Рахунок матчу залишився незмінним – 2:2.