ОНОВЛЕНО! Додані відео-огляд та коментарі. Вища ліга Зимової першості області визначила переможців

У неділю, 21 березня, на штучному полі Центрального міського стадіону відбулися завершальні ігри Вищої ліги Зимової першості Миколаївської області.

У Вищій лізі інтрига зберігалася до останнього туру, усі три команди-лідери: «Воронівка», «Хлібороб» та OREXIM мали шанси на чемпіонство.

Першою у цей день на поле вийшла «Воронівка», яка зустрілася з «ЛІЯ».

«ЛІЯ» (Новоодеський р-н) – «Воронівка» (Миколаїв) 2:13 (0:5)

Арбітри: В. Колісник, О. Мерцалов, Д. Іляшенко. Спостерігач арбітражу: М. Герасименко (усі – Миколаїв).

Голи: Лебеденко (63, 71) – Сторубльовцев (8, 15, 51), Швидерський (9, 13, 46, 62, 77), Велиев (29), Гранковський (56), Вітенко (57), Булах (78, +80).

Попередження: Думяк (71) – Процишин (48), Зима (61), Шиманець (67).

У цьому матчі «Воронівці», щоб мати шанс отримати головний кубок, необхідно було здобувати перемогу зі значною різницею у забитих м’ячах, тому команда була налаштована на результативну гру. Для «ЛІЯ» матч особливої ваги не мав, ще і підвели збори – у воротах стояв польовий гравець. Тому не дивно, що «Воронівка» володіла перевагою, створила безліч моментів та забила необхідну кількість голів. Треба відмітити, що і за рахунку 0:10 «ЛІЯ» не припиняла боротьбу, виривалася у швидкі контратаки та змогла реалізувати дві з них. Проте мотивація та досвід зробили своє і «Воронівка» забила ще тричі, здобувши перемогу з необхідним рахунком, щоб зберегти інтригу та шанси на «золоті» нагороди.

Наступний матч мав розставити всі крапки над «і» та розподілити нагороди між командами. Кожен результат повністю змінював трійку лідерів. Обидві команди досвідчені, технічні, мають характер та велика жага до перемоги. Цим і пояснюється ажіотаж навколо гри – такої кількості глядачів не бачив жоден матч Зимової першості.

OREXIM (Миколаїв) – «Хлібороб» (Миколаїв) 1:0 (0:0)

Арбітри: В. Мамчур (Березанка), І. Голіяк, Р. Трофимчук. Спостерігач арбітражу: М. Зубрицький (усі інші – Миколаїв).

Голи: Гончаров (49).

Попередження: Швець (31) – OREXIM.

Матч був напружений, емоційний та рівний. Суперники до останнього боролися за кожен м’яч та по черзі створювали атаки. Гра велась до першої помилки і її припустився «Хлібороб» на 49 хвилині: навіс у карний майданчик і м’яч у ворота заштовхав Владислав Гончаров. Боротьба продовжувалась до останніх хвилин, проте змінити рахунок не вдалося. Перемогу у матчі, як і головний трофей першості, здобув OREXIM.

Тренер ФК «Хлібороб» Ігор Бездольний прокоментував гру та турнір в цілому:

«Волею календаря вийшло так, що сьогоднішній матч мав визначити чемпіона. Гра була рівна, нічийна, з мінімальною кількістю моментів. Так вийшло, що вони свій момент реалізували, а ми не змогли. Як і в минулому році OREXIM – чемпіон, «Воронівка» на другому місці, а «Хлібороб» — третій. Я вітаю всі команди з завоюванням тих медалей, які вони заслужили. Сам турнір відмінний, організація на високому рівні».

Після матчу відбулося нагородження призерів Зимової першості області. Заступник голови АФМО Олександр Балакін та головний спеціаліст відділу проведення змагань Олександр Мариненко звернулися до команд з вітальним словом.

«Велика подяка всім вам, і в першу чергу президентам клубів, за те, що ваші команди існують, ви насолоджуєтеся грою і даруєте всім нам гарний футбол. Чемпіонат був  рівний, увесь турнір проходив на високому рівні. Сподіваюся, вам він також сподобався» — звернувся до присутніх Олександр Балакін.

Далі організатори перейшли до нагород. Спочатку роздали індивідуальні статуетки кращім гравцям, ними стали:

«Кращій півзахисник Вищої ліги» — Владислав Гончаров (ФК OREXIM);

«Кращій нападник Вищої ліги» — Сергій Гранковський (ФК «Воронівка»);

«Кращій захисник Вищої ліги» — Іван Шелест (ФК «Хлібороб»);

«Кращій бомбардир Вищої ліги» — Євген Фальковський (ФК «Хлібороб»);

«Кращій воротар Вищої ліги» — Валерій Восконян (ФК «Васт»).

Після цього перейшли до вручення кубків Вищої ліги Зимової першості:

І місце – ФК OREXIM;

ІІ місце – ФК «Воронівка»;

ІІІ місце – ФК «Хлібороб».

Тренер ФК OREXIM Андрій Дрондель поділився враженнями:

«Так склалося, що в цьому році на Зимовій першості області зібралося близько 6-8 міцних колективів, які демонструють хороший футбол. І у зв’язку з цим перемога далася нам не легко, але ми йшли до неї потроху, старалися та досягли успіху. Результатом ми задоволені, перед нами була поставлена задача – здобути чемпіонство і хлопці впоралися. Колектив пройшов весь сезон без значних втрат, я маю на увазі травми. Ми задоволені організацією турніру. Дякую обласній асоціації та тим людям, які нам допомагають – це група компаній OREXIM. Також дякую хлопцям, суддям. Побільше б таких видовищних матчів, як сьогодні».