Олега Блохіна включили в ТОП-50 найкращих гравців усіх часів

Легендарний український футболіст Олег Блохін включений в ТОП-50 найкращих гравців усіх часів за версією авторитетного видання Four Four Two. Колишній тренер «Динамо» і збірної України розмістився на 45-му місці, випередивши таких знаменитих футболістів як Хаві та Мікаель Лаудруп.

«Володар «Золотого м’яча» 1975 року був результативним нападником, який виграв шість чемпіонських титулів з київським «Динамо» і 112 разів зіграв за збірну СРСР. Швидкий і вмілий, його неможливо було зупинити, коли він на повній швидкості втікав проти захисників, а поєднання цих фізичних якостей з блискучою позиційної грою зробило його грізним бомбардиром клубу і країни.

Він дебютував в 17 років і став зіркою під керівництвом Валерія Лобановського в «Динамо», забивши 266 голів у всіх змаганнях за клуб свого рідного міста. Ці голи допомогли «Динамо» стати першим радянським клубом, який завоював європейський трофей (Кубок володарів кубків) в 1975 році – подвиг, який вони повторили 11 років потому. Блохін відзначився в обох фіналах.

Яскравий момент в кар’єрі: Блохін був абсолютним лідером в Суперкубку Європи 1975 року забивши всі три голи, коли українці виграли 1:0 на виїзді і 2:0 вдома проти мюнхенської «Баварії» з чемпіонами світу в складі, які три рази поспіль перемагали в Кубку чемпіонів», – так описали якості Блохіна.

Кріштіану Роналду розташувався тільки на п’ятому місці, перед ним поставили Йогана Кройфа. Третє місце посів Пеле, друге дісталося Ліонелю Мессі, а найкращим гравцем в історії визнали Дієго Марадону.

Інформація з сайту Сьогодні