«Варварівка» на останніх хвилинах вирвала перемогу у «Вікторії» в матчі Зимової першості області

У суботу, 26 грудня, на штучному полі Центрального міського стадіону в рамках 4 туру Зимової першості Миколаївської області зустрілися команди «Варварівка» та «Вікторія».

«Варварівка» (Миколаїв) – «Вікторія» (Березнегуватський р-н) 3:2 (0:1)

Арбітри: Л. Ізбаш, В. Колісник, А. Артеменко. Спостерігач арбітражу: П. Винарський (усі – Миколаїв).

Голи: Морозов (48), Точанський (66), Борисов (76) – В. Долина (15, 47).

Попередження: Куянов (61), Точанський (77) – Тенетюк (42), А. Білоконь (64).

Вилучення: Є. Лебідь (68) – представник ФК «Вікторія», образа арбітра у нецензурній формі. 

Від початку Зимової першості «Вікторії» ніяк не вдається здобути перемогу. В матчі попереднього туру команда мінімально поступилася «Автомобілісту», тому налаштована була рішуче. Однак і суперник – команда досвідчена та титулована – свої позиції здавати не збиралася. Тому весь матч проходив на зустрічних курсах, у рівній боротьбі та почергових атаках. На 15 хвилині «Вікторія» організувала результативний набіг на ворота суперника,  який замкнув Віталій Долина, вчасно опинившись у потрібному місці. Мінімальна перевага гостей протрималася до кінця першого тайму, незважаючи на достатню кількість моментів з обох сторін.

Після перерви суперники оборотів не скинули, продовжуючи шукати підступи до воріт один одного. Проте результативною була знову атака «Вікторії» і точний удар на свій рахунок знову записав Долина. Після двох пропущених м’ячів «Варварівка» зібралася та почала реалізовувати свої моменти. За хвилину Іван Морозов скоротив відставання, а згодом Михайло Точанський зрівняв рахунок. На заключних хвилинах матчу пройшла атака господарів лівим флангом, Василь Борисов, увійшовши до карного майданчика, з гострого кута відправив переможний гол поміж рук голкіпера.  

Представник ФК «Вікторія» Євген Лебідь поділився своєю думкою щодо гри:

«Після останнього невдалого матчу команда була налаштована дати бій. У першому таймі ми повністю контролювали гру, забили гол, могли ще забивати – у «Варварівки» був лише один момент. У другому таймі забиваємо ще один гол – ведемо 2:0. «Варварівка» почала притискати. Один гол ми пропустили. Потім почало вступати у роль суддівство: атака суперника, явне порушення правил, але боковий суддя не зреагував і нам забивають другий гол. А потім ще пропускаємо третій. Рахунок не по грі, сьогодні вся наша команда виклалася на повну, але тут вступають у гру треті сили».

Гравець ФК «Варварівка» Вадим Радіола прокоментував гру:

«У першому таймі більше володіла м’ячем «Варварівка», але у «Вікторії» контратаки були  більш небезпечними. Багато напівмоментів вони не забили, однак один реалізували. Так і продовжувалося до кінця першого тайму: «Варварівка» володіла м’ячем, але останній пас не виходив, тому і моментів практично не було. На початку другого тайму гра проходила таким же чином. «Вікторія» вибігла на перших хвилинах в атаку і забила другий гол. Після цього у них був ще один гарний момент, який вони не реалізували. Якби вони зробили рахунок 3:0, матч для нас був би завершений. Але замість цього вони отримали гол у відповідь. Після чого «Варварівка» дуже сильно насіла на ворота суперника, вони навіть не мали змоги вибігти в контратаку. Було багато порушень правил навколо карного майданчика, небезпечний штрафний у виконанні Дмитра Климка, який потягнув їх голкіпер. І тут виникла така ситуація: на куті карного майданчика боковий арбітр показав штрафний удар, за словами Дмитра Климка, на якому сфолили, удар по ногам був стовідсотково. Після цього штрафного був забитий другий гол. Там не було призначено пенальті, це була проста подача збоку, але представник команди «Вікторія» починає нецензурно ображати суддю замість того, щоб сфокусуватися на моменті. Я, як гравець, хочу звернутися до всіх: у кожного є емоції, але представники, керівники команд повинні тримати себе у руках. Чому до цього не було ніяких нарікань? Після того, як команда сіла на свою половину поля і не виходила за центральне коло – вони почали шукати проблем у суддівстві. Рахунок 2:2, суперник опустив руки і закономірно отримав третій м’яч. Я вважаю, що якщо б вони продовжували грати так, як грали, то довели матч до перемоги. У них була прекрасна гра, дуже сподобалась команда, у першому таймі у нас через це нічого і не виходило».