Гольовий матч обласного чемпіонату між «Зорями над Бугом» та «Южноукраїнськом» завершився на користь гостей

У неділю, 13 вересня, у селі Яструбинове Вознесенського району відбулася зустріч другого туру Чемпіонату Миколаївської області у Першій лізі між командами «Зорі над Бугом» та «Южноукраїнськ».

«Зорі над Бугом» (с. Яструбинове) – «Южноукраїнськ» 2:4 (2:3)

Арбітри: В. Колісник, О. Мерцалов, С. Пашинський. Спостерігач арбітражу: В. Міланич (усі – Миколаїв).

Голи: Народовий (+26), Боднар (43) – Кухаренко (16, 90+2), Сінкевич (22), Думяк (38).

Попередження: Демінський (31), Боднар (38) – Воєнний (45), Сінкевич (90). 

Початок зустрічі впевненіше провела команда з Южноукраїнська. Гості демонстрували комбінаційний футбол та весь перший тайм контролювали гру. Стартовий гол у ворота «Зорів над Бугом» залетів на 16 хвилині, точним ударом відмітився Кухаренко. А вже за 6 хвилин Сінкевич зробив рахунок більш суттєвим – 2:0. Але господарі опускати руки не збирались і на 26 хвилині організували атаку на протилежні ворота, яку з порушеннями правил у карному майданчику зупинив захисник суперника. Арбітр призначив пенальті, який з успіхом реалізував Народовий. Але голи на цьому не закінчилися. На 38 хвилині третій гол у ворота господарів залетів від ноги Думяка. І коли всі вже подумки були на перерві, гравці «Зорів над Бугом» організували результативну атаку. На 43 хвилині по воротам суперника пробивав Боднар, воротар йшов на м’яч, але випустив його з рук. За хвилину біля воріт «Южноукраїнська» знову стало гаряче, але ситуацію врятував воротар ціною травми.

Другий тайм був не такий багатий на цікаві моменти. Команди передавали ініціативу один одному та організували по декілька загрозливих атак. Останні хвилини зустрічі господарі усім складом осіли на половині поля «Южноукраїнська» у намаганнях хоча б зрівняти рахунок, однак суперник вигадав момент, організував швидку контратаку, вивівши Кухаренка один на один з голкіпером, та привели матч до переможного рахунку 4:2.   

Детально гру описав тренер команди «Южноукраїнськ» Володимир Ясуник:

«Результатом задоволені, тому що перемогли. Але гра була складна, команда «Зорі над Бугом» дуже хороша. Ми почали непогано, забили два голи, гра в нас виходила, вони пручалися, але нам вдалося їх забити. Моментів було в нас небагато, але радує, що ми реалізували їх. Потім наш захисник порушив правила десь у куті штрафного майданчику, що було зовсім непотрібно. Суддя призначив пенальті і рахунок вже став 2:1. Ще за 10 хвилин ми забили третій гол. При рахунку 3:1 ми вже грали спокійно, розслаблено. І на останніх хвилинах першого тайму нам забили. Було сонце і нашому воротареві воно світило прямо в очі. Йшла довга передача, нікого поруч не було, він підняв руки, а м’яч потрапив між його очима та сонцем, він впіймав відблиск і втратив м’яч, який прослизнув по рукам та втрапив у ворота. За 2 хвилини був ще один подібний момент: захисник також «схопив» сонячного зайчика, не вибив м’яч головую, який летів вже у кут воріт, всі думали, що буде 3:3. Але воротар у стрибку витягнув цей м’яч ціною травми і ми змушені були його замінити. Травма серйозна, я навіть боюся, щоб там не було тріщини ребра.

У другому таймі хвилин 15 нічого не клеїлося ні у нас, ні у них, був якийсь сумбур. А потім ми видали відмінну гру, було 3-4 моменти, але безрезультатні. Останні 15 хвилин суперник почав активно тиснути, я думав, що пару голів точно заб’ють, але наш голкіпер та захисники добре відіграли. А на 90 хвилині, коли вже всі гравці були на нашій половині поля, крім їхнього голкіпера, ми перехопили м’яч, вивели нападаючого один на один з воротарем та забили четвертий гол.

Зараз ми два матчі граємо вдома, особливо важливою буде зустріч з «Нечаяним», у них відмінна команда, вони також здобули вже дві перемоги, тому будемо готуватися».