ФК «Хлібороб» — новий володар Відкритого кубку Миколаївської області

У суботу, 22 серпня, на натуральному полі Центрального міського стадіону відбувся фінальний матч Відкритого кубку Миколаївської області, в ході якого за головний трофей боролися команди МФК «Первомайськ» та «Хлібороб» (Херсонська обл.).  

МФК «Первомайськ» – ФК «Хлібороб» (Херсонська обл.) 0:3 (0:0)

Арбітри: В. Міланич, В. Мамчур, А. Щірський, О. Філон. Спостерігач арбітражу: О. Комаренко. Делегат матчу: М. Герасименко.

Голи: Фальковський (71), Муковоз (83), Буряк (88).

Попередження: Ярчук (50), Шпартко (68), Мізернюк (76), Чолария (76) – Фальковський (40), Тіщенко (45).

Видалення: Ярчук (63).

Обидві команди націлено йшли до цього фіналу і поступатися за крок до перемоги жодна з них не збиралася, тому гра проходила на рівних та у жорсткій боротьбі. «Хлібороб» розпочав матч з серії атак по воротах опонента, однак пробити голкіпера не вдалося. Далі була черга «Первомайська» випробовувати захист суперника на міцність, але теж безрезультатно. Перший тайм зустрічі так і пройшов у почергових набігах обох команд на ворота один одного. Однак відкрити рахунок до перерви так і не вдалося.

У другій половині гри напруга на полі зросла. Гравці команд щосили намагалися заволодіти ініціативою іноді ціною порушення правил. Так на 63 хвилині друге попередження отримав гравець МФК «Первомайськ» Дмитро Ярчук та залишив свою команду у меншості. «Хлібороб» активніше почав діяти в атаці, що принесло свої результати. На 71 хвилині Євгеній Фальковський увірвався до карного майданчика та відправив м’яч у нижній кут воріт, відкривши рахунок у матчі. Після цього «первомайці» великими силами пішли відіграватись і знову пропустили. Двічі. На 83 хвилині оборону суперника прорвав Олександр Муковоз, а за п’ять хвилин Павло Буряк поклав третій і фінальний м’яч у ворота «Первомайська».

Таким чином «Хлібороб» перервав серію перемог «Первомайська» на Кубку області та повіз головний трофей додому.

На церемонії нагородження першим привітав учасників матчу голова Асоціації футболу Миколаївської області народний депутат України Олександр Пасічний:

«Фінал був дуже цікавим, напруженим. Не дивлячись на результат, «Первомайськ» мав моменти, які їм не вдалося реалізувати, команда продемонструвала дуже достойну гру. Це постійний учасник і лідер миколаївського футболу. Не засмучуйтесь, не опускайте руки. А переможців – команду «Хлібороб» – вітаю з дійсно достойною грою та перемогою».

До привітань також долучилися директор стадіону Володимир Коссе та заступник голови АФМО Микола Пихтін.

Далі організатори перейшли до нагородження, яке розпочали з арбітрів. Грамоти отримали делегат матчу Михайло Герасименко,спостерігач за арбітражем Олександр Комаренко, арбітр матчу Володимир Міланич, асистенти арбітрів Анатолій Щірський, Віктор Мамчур.

Також нагороди отримали тренери: Микола Флакей та Іван Мілько (МФК «Первомайськ») і Ігор Бездольний (ФК «Хлібороб»).

Нагороди «Кращий гравець матчу» отримали: Тимур Чоларія (МФК «Первомайськ») Євген Фальковський (ФК «Хлібороб»).

Нагороду «МVP гравець», як найцінніший гравець всього турніру отримав Дмитро Ярчук (МФК «Первомайськ»).

Далі МФК «Первомайськ» отримали нагороди, як фіналісти Відкритого кубку області.

І нарешті головний кубок змагань підняли над головами гравці ФК «Хлібороб».

Тренер ФК «Хлібороб» Ігор Бездольний поділився своїми враженнями та емоціями:

«Емоції лише позитивні. Ми налаштовувались на цей фінал. МФК «Первомайськ» — дуже хороша команда по виконавцям, багатьох ми знаємо. Приємно отримувати кубок. Ще раз дякуємо Асоціації футболу Миколаївської області за те, що запросили нас на ці змагання, думаю, ми виправдали довіру. Якщо казати по грі, то вона була рівна. Наші плани трохи змінила вимушена заміна Кретого, необхідно було тактично перебудовуватись. Домовлялися грати строго на контратаках, тому що, якщо дати футболістам «Первомайська» простір, то будуть проблеми. Трималися плану, вибігали у контратаки, і у нас вийшло. Після видалення одного з лідерів «Первомайська» Ярчука і пропущеного першого голу вони пішли у ва-банк, почали відкривати зони, чим ми і скористалися».  

Запрошуємо вас переглянути фоторепортаж матчу:

Нарізка цікавих моментів: