У Миколаєві підписали тристоронній договір про співпрацю щодо розвитку футзалу в області

У понеділок, 6 липня, у конференц-залі готелю Reikartz River відбулося підписання тристороннього договору про співпрацю щодо управління та розвитку футзалу на території Миколаївської області між Асоціацією футзалу України, Асоціацією футболу Миколаївської області та Миколаївською обласною асоціацією футзалу.

На заході були присутні голови усіх трьох організацій: Сергій Владика (АФУ), Олександр Пасічний (АФМО) та Віталій Скарлат (МОАФ), зами керівників та представники організації.

«Асоціація футзалу – це не лише проведення чемпіонату та турнірів, це і навчання та підтримка арбітражу, дитячі школи, інфраструктура та багато іншого. Є 11 обов’язкових пунктів, які має виконувати організація. Це також пошук коштів. Багато обласних асоціацій, таких як Рівно, Житомир, Вінниця, Львів, Черкаси отримують додаткове фінансування окремо на обласну асоціацію футзалу із місцевих бюджетів – або з обласного, або з міського. Так само як Асоціація футзалу України отримує фінансування від Міністерства молоді і спорту. І у нас два різних бюджети: футзальний та футбольний. Таким же шляхом можна йти і тут. Якщо футбол посприяє, наприклад, в організації дитячих змагань, то це буде дуже добре», — виступив Сергій Владика.

«Те, що ми зараз підписуємо цей договір, означає, що футзал – це єдина структура і ми маємо підтримувати усі офіційні змагання. І ми говоримо про те, що всі неофіційні заходи – це хобі, спосіб проведення дозвілля, але це не має ніякого відношення до спорту і його розвитку. Є вертикаль розвитку ФІФА, УЄФА також по футзалу, пляжному футболу і великому футболу. Інших шляхів розвитку на цей час не існує. Ми єдині офіційні організації, які сьогодні підписують цей договір», — підсумував вищесказане Олександр Пасічний.

Після обговорення усіх нюансів та питань голови трьох організацій підписали документ.