«Варварівка» всуху обіграла «Нечаяне» на їх полі та впевнено вийшла до наступного етапу Кубку області

У суботу, 27 червня, у рамках Кубку Миколаївської області з футболу «Нечаяне» приймало на своєму полі команду «Варварівка» у матчі-відповіді.

Нагадаємо, попередня зустріч команд закінчилася перевагою «Варварівки» 7:1, тому перед «Нечаяним» стояла надскладна задача – якнайменше пропустити та спробувати зменшити різницю.

«Нечаяне» (Миколаївський р-н) – «Варварівка» (м. Миколаїв) 0:3 (0:2)  

Арбітри: Ю. Копійка, К. Крикунова, Я. Манчик. Спостерігач арбітражу: В. Балакін (усі – Миколаїв).

Голи: Маркитан (13), Климко (32), Бабейко (86).

Попередження: Антонюк – «Нечаяне».   

До початку гри голова комітету проведення змагань Асоціації футболу Миколаївської області Олександр Мариненко вручив нагороду «Кращому гравцеві» Першої ліги Зимової першості області Вадиму Івасишину (ФК «Нечаяне»), яку передав тренеру команди Сергію Мітіну.

Перші 13 хвилин матчу команди грали на рівних: мали моменти, як гравці «Нечаяного», так і «варварівці». Однак після того як до господарських воріт залетів перший м’яч, автором якого став Кирило Маркитан, «Варварівка» відчула впевненість і активніше почала наступати на протилежні ворота. І вже на 32 хвилині Дмитро Климко точним ударом відправив другий м’яч у ворота «Нечаяного». Незважаючи на спеку боротьба продовжувалась до останніх хвилин матчу: господарі активно захищалися та іноді виходили у контратаки. Однак «Варварівка» змогла реалізувати ще одну атаку на 86 хвилині, гол на свій рахунок записав Олександр Бабейко, та залишити свої ворота недоторканними.  

Отже, «Варварівка» поповнює групу, яка продовжує боротьбу за головний кубок змагань, тоді як «Нечаяне» відтепер змагається за малий кубок турніру.

«Команда сильніша нас за класом, приїхала і показала як треба грати, чого прагнути. Їх влаштовував результат після першої гри, тому вони грали у власне задоволення. У нас знову були труднощі зі складом, однак це б кардинально не змінило результат – суперник на голову сильніший. Вони тренуються, грають і на чемпіонаті міста, і на область постійно. Були у нас кілька моментів: один – при рахунку 0:0 небезпечно пробивав Донченко у ближній кут і у другому таймі вивели центрального півзахисника на ударну позицію і у самий незручний момент м’яч потрапив на нерівність і змінив напрям. Дуже добре зіграв наш воротар: 50% гольових ударів він відбив. Будемо намагатися у боротьбі за малий кубок показувати результати», — прокоментував гру тренер ФК «Нечаяне» Сергій Мітін.

Наставник ФК «Варварівка» Олексій Бєлічко поділився враженнями від гри:

«Перш за все хотілося б відмітити теплий прийом, дуже гостинні люди у Нечаяному. Тим паче у нас у команді грає Сергій Сапунаров, який родом звідти, тому зустріч була гарна, дружня. Якщо по грі, то довго звикали до поля, тому що ми в останній час граємо лише на штучному покритті, трохи у цьому плані виникли проблеми. Поки розкачувались, моменти були в основному у воріт «Нечаяного», але іноді на контратаках виходила команда суперника і до наших воріт, були загрозливі моменти.  Потім, коли вже звикли до поля, забили гол, відчули впевненість і команда «Нечаяного», було помітно, втомилася, вони грали майже без замін. В принципі хлопці старалися, є у них гарні гравці, сподобались мені. Ще і погода посприяла, було дуже спекотно.

Якщо відповідати на питання про програш «Воронівки», то у нас достатньо хороших команд, які можуть боротися за призові місця, тим паче це кубок, всі ми знаємо, що це за період. Погодні умови, в які відбуваються ці змагання, також дають про себе знати, хто швидше звикає, той і у кращих умовах. Так, я згоден, що один із серйозних суперників вибув, але, якщо AgriGrein обіграв «Воронівку», то і вони – серйозний суперник. Це футбол, може статися будь-що, тому ця гра і цікава. Ми налаштовуємося на будь-який колектив. Я дотримуюсь думки, що найголовніший суперник – це ми самі. Якщо ми навчимося перемагати себе, то ми будемо перемагати і інших».