«ЛІЯ» вирвала перемогу у AgriGrein та похитнула його лідерську позицію у Першій лізі Зимової першості області

У суботу, 29 лютого, в рамках третього туру Зимової першості Миколаївської області  на штучному полі Центрального міського стадіону зустрілися учасники Першої ліги AgriGrein та «ЛІЯ».

AgriGrein (Баштанський р-н) – «ЛІЯ» (Новоодеський р-н) 1:3 (1:0)

ЦМС (штучне), 100 глядачів, +18 градусів.

Арбітри: А. Щирський, Ю. Копійка, С. Пашинський. Спостерігач арбітражу: П.Вінарський (усі – Миколаїв).

Голи: Мица (21) – Лі (45, 75), Гірчев (55).

Попередження: Жаботенко (16), Паляниця (33), Мєдвєдєв (69), Мінський (73) – Константинов (54), Рябцев (57), Лі (66), Кравченко (69).

Матч розпочався гарним ударом «ЛІЯ», однак хрестовина врятувала AgriGrein від швидкого голу. Команда з Сухого Єланця у цьому матчі виглядала значно краще і впевненіше, ніж у попередніх зустрічах: гості частіше пресингували ворота опонента та створювали загрозливі моменти. Та все ж рахунок у зустрічі відкрив AgriGrein. На 21-й хвилині Євгеній Мица з близької відстані відправив м’яч у ближній кут, голкіпер «ЛІЯ» бачив ситуацію, впав у напрямку польоту м’яча, однак той проскочив поміж рук у ворота. Після забитого голу господарі стали більш впевнені, частіше виходили до воріт суперника, однак на рахунок це ніяким чином не вплинуло.

Після перерви «ЛІЯ» вийшла на поле з новими силами та заряджена на перемогу, на відміну від суперника, який здавалось б уже відчув смак перемоги. Тому моменти біля воріт господарів не забарились. Вже на 45-й хвилині Артем Лі влучним пострілом зрівняв рахунок, а за десять хвилин Юрій Гірчев вивів «ЛІЯ» уперед. Але і на цьому команда не зупинилась. За п’ять хвилин до фінального сигналу знову Артем Лі закинув у сітку воріт суперника ще однин гол.

Зрештою, «ЛІЯ» здобула першу перемогу у другому колі та, відібравши очки у AgriGrein, додала інтригу у Першу лігу.      

Тренер ФК «ЛІЯ» Сергій Шаробура прокоментував перемогу своїх підопічних:

«На мій погляд суперник нас недооцінив через попередні ігри. Я часто змінюю склад,  пробую гравців на різних позиціях і зараз, мені здається, віднайшов оптимальний варіант. Іноді це вимушена міра через кадровий дефіцит, щоб кожен гравець приніс найбільше користі, адже Зимовий чемпіонат – це підготовчий етап. У перерві я налаштував хлопців, сказав, що треба продовжувати у тому ж дусі: самовіддано, жорстко грати у підкатах, з пасом, і тоді результат прийде. Так і вийшло. Зрозуміло, що грою задоволений, нарешті здобули перемогу».